Șeful Statului Major american: Va fi „foarte dificil” să fie alungată până la sfârşitul anului armata rusă de pe teritoriul Ucrainei

best auto leo vaslui

Va fi „foarte dificil” să fie alungată până la sfârşitul anului armata rusă de pe teritoriul Ucrainei, a afirmat vineri şeful Statului Major Interarme din SUA, generalul Mark Milley, în cursul unei conferinţe de presă la baza americană Ramstein, în Germania, relatează AFP și Agerpres.

„Din punct de vedere militar, îmi menţin ideea că va fi foarte dificil de expulzat forţele ruse din toate zonele ocupate ale Ucrainei”, a declarat generalul Mark Milley, în finalul reuniunii ţărilor aliate ale Kievului care au discutat despre sprijinul suplimentar necesar de a fi acordat Ucrainei. „Asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Dar va fi foarte, foarte dificil”, a insistat el.

Este de asemenea foarte posibil „pentru ucraineni să desfăşoare o ofensivă semnificativă cu scopul de a elibera cât mai mult posibil din teritorii”, a adăugat generalul american. Însă „aceasta va depinde de livrări de echipamente şi de antrenamente”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.