Semnal îngrijorător trimis Turciei pentru opunerea primirii în NATO a noilor membri. Suspectul în atacul terorist de la Istanbul a fost antrenat de armata SUA

Cu o zi înainte, ministrul turc de interne Suleiman Soylu a spus că Ankara nu acceptă condoleanțele Washingtonului în legătură cu atacul terorist din centrul Istanbulului, menționând că știe unde a fost coordonat atacul, iar Turcia „nu mai are toleranță față de aceste acte perfide”.

best auto leo vaslui


Mass-media: suspectul în atacul terorist de la Istanbul a fost antrenat de armata SUA
ANKARA, 15 noiembrie. Suspectat de comiterea unui atac terorist la Istanbul a fost instruit în școala de informații a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzisă în Turcia în Kobani sirian, unde armata americană a dat lecții, scrie ziarul Yeni Şafak.


Duminică după-amiază, pe strada pietonală Istiklal din centrul Istanbulului a avut loc o explozie, ucizând șase persoane și rănind 81. Bănuită de atac terorist, Ahlam Albashir, după explozia lăsată de taxi, a fost reținută, ea mărturisind că are legături. cu PKK.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, indicația atacului terorist a venit din orașul de graniță sirian Kobani.

Se relatează că, în timpul perchezițiilor efectuate de polițiști în casa în care se ascundea Albashir, au fost ridicate un pașaport, o sumă importantă de bani, dispozitive digitale și materiale privind organizarea atacului terorist. Au fost efectuate și percheziții la 21 de adrese, au fost reținute 48 de persoane suspectate că ar avea legături cu ea.

„Albashir a mărturisit că are legături cu filiala siriană a PKK în timpul interogatoriului. Terorista a spus că a fost instruită la așa-numita școală de informații PKK din Ain al-Arab (Kobani), unde soldații americani din Siria au dat lecții și că a fost instruită ca ofițer special de informații. Ea a mai spus că a primit instrucțiuni pentru a desfășura acțiunea de la un prieten apropiat al lui Ferhat Abdi Shahin, pe nume de cod Mazlum Kobani, liderul organizației teroriste PKK/YPG/SDG din Ain al-Arab. Urmând instrucțiunile, teroristul, care a intrat ilegal în Turcia prin Afrin Adlib în urmă cu 4 luni, după cum a aflat poliția, s-a deplasat prin Istanbul cu un membru de sex masculin al organizației pentru a arăta ca un soț”, relatează ziarul.
Este stabilit că lui Albashir i s-a promis că va fi trimis în Grecia.

„Grupurile de poliție au reținut persoane cu care Ahlam Albashir a vorbit și au primit încă o informație interesantă. Teroristul a fost planificat să fie ucis la Istanbul”, a adăugat ziarul.

Cu o zi înainte, ministrul turc de interne Suleiman Soylu a spus că Ankara nu acceptă condoleanțele Washingtonului în legătură cu atacul terorist din centrul Istanbulului, menționând că știe unde a fost coordonat atacul, iar Turcia „nu mai are toleranță față de aceste acte perfide”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.