Simion: Florin Roman a tergiversat intenţionat crearea Comisiei de anchetă privind achiziţiile din pandemie


Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat miercuri că deputatul PNL Florin Roman “a tergiversat intenţionat” crearea Comisiei de anchetă privind achiziţiile din timpul pandemiei, susţinând că are informaţii referitoare la “un consilier al ministrului Bode” care ar fi implicat într-un dosar penal privind achiziţiile de măşti.

“Domnul deputat Florin Roman, care a tergiversat intenţionat crearea acestei comisii, a invocat faptul că această comisie deja şi-a depăşit termenul de funcţionalitate şi trebuie să ceară în Biroul permanent o extindere, o prelungire a acestui termen. Deci trei luni de zile în care majoritatea timpului nu a avut conducere şi fără regulament, această comisie nu a funcţionat, dar domnul Florin Roman spune că a ieşit din termen. (…) Avem informaţii că inclusiv un consilier al ministrului Bode este implicat într-un dosar penal cu privire la achiziţii de măşti. Dincolo de Unifarm, dincolo de Romarm, se ajunge şi la consilieri de miniştri şi cu siguranţă se va ajunge şi la miniştri, dacă suntem lăsaţi să îi chemăm la audieri”, a precizat Simion, la o conferinţă de presă.

Simion a adăugat că este pentru ultima oară când acuză public PSD şi PNL pentru modul în care tergiversează desfăşurarea acestei comisii, context în care a prezentat un plic cu bani, spunând că fiecare deputat,” inclusiv cei care sunt în Comisia de anchetă şi care nu vor să muncească”, primesc aceste bancnote.

“În toate aceste plicuri sunt bani pe care îi primeşte fiecare deputat, inclusiv deputaţii care sunt în Comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei, deputaţi care nu vor să muncească pentru că de trei luni de zile nu au putut adopta un regulament şi vor să tergiverseze. Îi aduc aminte domnului Florin Roman când ne prezenta uleiul şi făina şi preţurile de la ulei şi de la făină, că românii în marea lor majoritate câştigă doar trei bancnote din acestea. Ăştia sunt banii pe care parlamentari care nu lucrează în Parlamentul României îi primesc din partea românilor. E sper ultima oară când acuz public felul în care PSD şi PNL tergiversează lucrările. Măcar dacă sunt bine plătiţi parlamentarii să vină la muncă şi să facă ceea ce le cer românii”, a transmis George Simion.

Potrivit acestuia, la iniţiativa AUR, în Parlamentul României s-a format Comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei, care a fost înfiinţată printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor în 2021.

“A avut o conducere în 20 decembrie abia anul trecut şi ieri trebuia să se desfăşoare şedinţa prin care adoptam regulamentul şi convocam unele persoane la audieri la această comisie. Am vrut să cerem în Biroul permanent de astăzi prelungirea cu 60 de zile a comisiei, poate totuşi venea un ministru al Sănătăţii la audieri, au spus că a venit hârtia de abia astăzi şi să o lăsăm pentru Biroul permanent de luni, astăzi este miercuri. Miercuri, joi, vineri, comisia putea să funcţioneze”, a conchis Simion. AGERPES /(AS-autor: Sorinel Peneş, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

sursa:agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.