Simion Hăncescu, despre o prelungire a grevei pe mai multe săptămâni: Nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum / Până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil / Mai fac nişte calcule

best auto leo vaslui

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu a declarat marţi despre oprelungire a grevei pe mai multe săptămâni că nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum. Până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni, a mai spus reprezentantul sindicatelor, adăugând că i-au invitat la sediu, miercuri, pe cei din Guvern, ca să discute faţă în faţă şi cu ceilalţi reprezentanţi. Mai fac nişte calcule şi vedem cu ce variantă mai pot veni, a mai spus el.

Simion Hăncescu a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, dacă există riscul ca greva din educaţie să se preungească pe mai multe săptămâni.

”Nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum, este evident că riscul este major şi este într-adevăr într-un moment nedorit. Sunt şi unii care au sugerat să protestăm în vacanţă. În mintea unora, să protestăm în iulie, august, când lumea e în concediu. Uite, protestăm acum pentru că a ajuns cuţitul la os şi chiar ne-au luat de proşti, vă spun cu toată răspunderea”, a spus Hăncescu. 

Preşedintele FSLI a precizat că ”până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni”.

”Noi avem un mandat foarte clar şi îl repet, dacă Guvernul va veni cu un act normativ prin care să acorde o mărire în avans, care să acopere rata inflaţiei şi în acel act normativ să scrie negru pe alb ceea ce au scos din legea educaţiei, şi anume grila de salarizare se va construi pornind de la principiul că profesorul debutant va avea salariul mediu pe economie, nu se va opri nimic”, a mai explicat Simion Hăncescu. 

Despre riscul ca examenele finale să fie amânate, reprezentantul FSLI a spus: ”Din păcate e posibil, totul depinde de Guvern”. 

Hăncescu a comentat şi un posibil val de ură, în urma acestui protest. ”La cât de umiliţi am fost şi cât de batjocoriţi, cred că nu mai contează”.

Simion Hăncescu a precizat că cei de la Guvern ”mai fac nişte calcule şi vedem cu ce variantă mai pot veni”.

”Ca să fie clar , bani sunt în România , dar nu sunt corect distribuţi, să facă nişte calcule pe nişte domenii, sunt domenii cu o armată de oameni. (..) -am invitat, mâine, ar fi o surpriză plăcută să vină să discute faţă în faţă cu ceilalţi mai mulţi. Am lăsat invitaţiile la guvern astăzi dar nu pot garanta că vor veni”, a mai spus Hăncescu. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.