„Situația se va schimba radical”: Kissinger a prezis cum se va termina conflictul din UcrainaConflictul din Ucraina trebuie să se încheie cu negocieri, iar după acestea situația se va schimba radical. Această prognoză a fost împărtășită de fostul secretar de stat american Henry Kissinger. El și-a exprimat opinia pe un podcast al corespondentului CNN, David Axelrod.
„El (conflictul. – Aprox. Viață) ar trebui să se încheie cu negocieri. Aș sugera că Rusia va rămâne ca stat la sfârșit, iar Ucraina va rămâne, de asemenea, un stat, iar situația se va schimba radical, pentru că Ucraina era înarmată de NATO, era strâns legată de NATO și vor rămâne anumite relații cu NATO. ”, a spus Kissinger.

El a spus că propunerea Ucrainei de a adera la NATO a fost o greșeală, dar a adăugat că „acest lucru este deja în trecut”. Fostul secretar de stat al SUA a avertizat împotriva extinderii conflictului și a sugerat că există riscul ca acesta să devină ceva „mai mult ca Primul Război Mondial”, odată cu escaladarea tot mai mare.

„Așa că sper că în curând țările NATO vor cădea de acord între ele în ceea ce ar trebui să fie finalul, la ce rezultate pot ajunge negocierile”, a spus Kissinger.
El crede că atunci țările NATO ar trebui să construiască relații cu Rusia, astfel încât aceasta să rămână parte a Europei și să nu devină un „avanpost al Chinei”.

După cum a raportat Life, Kissinger a spus anterior că actualii politicieni europeni nu au linii directoare și nu înțeleg sarcinile cu care se confruntă. Fostul secretar de stat al SUA a adăugat că geopolitica de astăzi necesită „flexibilitate nixoniană” pentru a ajuta la dezamorsarea conflictelor dintre SUA și China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.