Sorin Grindeanu: Fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes pentru investiţiile cu capital extern în economia românească!

best auto leo vaslui

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat miercuri fabrica de vagoane din Caracal, despre care a transmis că reprezintă un model de succes pentru investiţiile cu capital extern în economia românească. Peste 2.000 de muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oţel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri, a arătat ministrul.

”Fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes pentru investiţiile cu capital extern în economia românească! Îmi doresc ca, în anii următori, o mare parte dintre vagoanele Companiei Naţionale Feroviare de transport marfă să fie achiziţionate din producţia acestei fabrici”, precizează Grindeanu pe Facebook. 

Ministrul Transporturilor arată că astfel de unităţi de producţie reprezintă un exemplu de investiţie pe care şi-l doresc multiplicat în economia României.

”În urmă cu 6 ani, fabrica a fost cumpărată integral de o corporaţie americană, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de vagoane şi boghiuri de marfă, cu facilităţi de producţie în Polonia, România şi Turcia. Astfel a fost modernizată această capacitate românească de producţie, care, pe parcursul a 50 de ani, a fabricat şi a exportat în Franţa, Cehia, Slovacia, Germania şi Ungaria, peste 70.000 de vagoane de marfă. În prezent, fabrica de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, iar produsele acesteia sunt exportate în toată Uniunea Europeană şi în Marea Britanie”, arată Sorin Grindeanu.

El menţionează că foarte important este impactul pozitiv pentru economia locală. ”Peste 2.000 de muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oţel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri”, spune ministrul.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.