Studiu: Somnul scurt este asociat cu un risc mai mare de îmbolnăvire

best auto leo vaslui


Oamenii de știință notează că igiena somnului este foarte importantă.
Jurnalul PLOS Medicine a publicat un studiu realizat de personalul University College London. Oamenii de știință au arătat cum durata somnului afectează sănătatea adulților. Cercetătorii au analizat date de la peste 7.000 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani.
Autorii lucrării au studiat relația dintre durata somnului, mortalitatea participanților și prezența a două sau mai multe boli cronice (multimorbiditate), cum ar fi bolile de inimă, cancerul sau diabetul, timp de mai mult de 25 de ani. Voluntarii în vârstă de 50 de ani care au dormit cinci ore sau mai puțin au avut cu 20% mai multe șanse de a dezvolta o boală cronică și cu 40% mai multe șanse de a dezvolta două sau mai multe decât cei care au dormit șapte ore.

În plus, s-a dovedit că somnul timp de cinci ore sau mai puțin la orice vârstă a fost asociat cu un risc crescut de multimorbiditate cu 30-40% în comparație cu cei care au dormit până la șapte ore. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că duratele mai scurte de somn la bătrânii de 50 de ani (cinci ore sau mai puțin) au fost asociate cu o creștere cu 25% a mortalității.

„Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, obiceiurile și tiparele lor de somn se schimbă. Pentru a asigura un somn mai bun al nopții, este important să practicați o bună igienă a somnului, cum ar fi să vă asigurați că dormitorul dvs. este liniștit, întunecat și la o temperatură confortabilă. De asemenea, se recomandă îndepărtarea dispozitivelor electronice și evitarea meselor mari înainte de culcare”, au comentat oamenii de știință.

Recent, oamenii de știință suedezi au identificat un efect neașteptat care te va ajuta să adormi mai repede.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.