Sufocați de gunoaie! În multe comune firma de salubritate nu goleste pubelele

best auto leo vaslui

În multe comune din județul Vaslui, locuitorii se confruntă cu o problemă acută legată de salubritate, deoarece angajații firmei de salubritate refuză să colecteze gunoiul din străzile secundare, generând o criză în gestionarea deșeurilor menajere.

În multe localități, cetățenii se confruntă cu dilema unde să mai arunce gunoiul, având în vedere că punctele de colectare sunt pline, iar depozitarea acestuia devine o problemă critică. Oamenii se află într-o situație dificilă, fiind forțați să aleagă între a aștepta primăvara cu gunoiul acumulat în casă sau a încerca să îl arunce în apropierea containerelelor, generând riscuri pentru mediu și igienă.

În comuna Solești, cu toate că toate drumurile sunt practicabile, mașinile de gunoi colectează doar de pe străzile principale, ignorând zonele rezidențiale. Despăgubirile au fost făcute în achiziționarea de pubele pentru întreaga populație, iar contractul cu firma de salubritate prevede colectarea deșeurilor din poartă în poartă. Cu toate acestea, de trei săptămâni, gunoiul nu a fost ridicat decât din zonele centrale ale comunei. Reprezentanții firmei de salubritate susțin că nu au mașini echipate pentru iarnă, justificând astfel întârzierea în colectarea gunoiului. Cu toate acestea, locuitorii subliniază că toate drumurile sunt practicabile și nu există motive obiective pentru a nu acționa în zonele rezidențiale.

Această criză de salubritate reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică și mediul înconjurător, punând presiune asupra autorităților locale și a firmelor de salubritate pentru a găsi soluții imediate și eficiente la această problemă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.