Surpriză la Judecătoria Huși: un bucureștean revendică suma de 2,5 milioane euro, descoperită anul trecut la Albița, ascunsă în bagajul unor ucraineni

best auto leo vaslui

Un caz bizar a fost descoperit în martie anul trecut, în care două persoane din Ucraina au fost prinse că transportau în bagajele lor o sumă uriașă de bani și bunuri de valoare, în valoare totală de aproximativ 2,5 milioane de euro, fără să le declare la controlul vamal de la Albița. Cei doi susțineau că voiau să scape de războiul din țara lor și să ajungă în România. Vameșii au făcut analiza de risc și au intuit că cei doi ascund ceva, iar la verificarea bagajelor s-a descoperit suma imensă, formată din banconote învelite în folie alimentară, bijuterii și ceasuri de lux. Cei doi soți din Ucraina s-au încurcat în minciuni cu privire la proveniența banilor și a bunurilor, iar autoritățile le-au reținut.

Ulterior, la Judecătoria Huși, un cetățean din București a venit să solicite restituirea comorii, susținând că toate aceste bunuri îi aparțin. Instanța i-a respins solicitarea, deoarece bărbatul nu a putut prezenta nicio dovadă că ar fi proprietarul acestor bunuri. Acesta a formulat Apel, conform legii, însă, dacă în 90 de zile nicio persoană nu poate dovedi legal că bunurile și banii reținuți îi aparțin, totul va intra în posesia statului român.

În același timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși a deschis un dosar penal pentru cercetarea infracțiunii de contrabandă în legătură cu aceeași situație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.