Surpriză la RAR Vaslui! O “bătrână” din garda lui Ceaușescu a venit în vizită (FOTO)

best auto leo vaslui

La Registrul Auto Român din Vaslui, angajații au avut parte de o surpriză neașteptată atunci când a fost adus la inspecția tehnică periodică un autoturism Mercedes Benz 220 SB, caroserie W111, model 1965, care a făcut parte din coloana oficială a fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Mașina aparține acum unui bucureștean stabilit în Bârlad de aproximativ 10 ani.

Reprezentanții Registrului Auto Român din Vaslui au declarat că au avut norocul să verifice și să admire o mașină extraordinară, care funcționa impecabil. Autoturismul este echipat cu un motor de 2.200 cmc, cu 6 cilindri în linie și două carburatoare ce dezvoltă 81 CP. Angajații instituției au fost plăcut impresionați de modul în care arăta mașina și au spus că a fost o mândrie și pentru ei să admire un astfel de autoturism.

Proprietarul mașinii a declarat că a reușit să o achiziționeze acum aproximativ 5 ani, urmând o perioadă de recondiționare. În prezent, Mercedesul care a făcut parte din coloana oficială a lui Nicolae Ceaușescu este în plin proces de rodaj al motorului.

Chiar dacă acest model de autoturism nu este foarte rar în România, istoria acestei mașini o face unică. Proprietarul a achiziționat-o de la moștenitorii primului proprietar, care o avea în proprietate încă din 1970. În fotografiile sau imaginile din acea vreme se poate observa că acest model făcea parte din coloana oficială a fostului dictator. De aceea, proprietarul crede că mașina poate fi considerată unică în România.

Cu toate acestea, proprietarul a subliniat faptul că nu este o mașină de care să te folosești în fiecare zi, mai ales că necesită grijă la alimentare. Mai exact, mașina are nevoie de benzină cu plumb, motiv pentru care se folosește un lichid special care se amestecă cu benzina.

Proprietarul a mulțumit angajaților Registrului Auto Român din Vaslui pentru modul în care au tratat verificarea mașinii și i-a impresionat modul în care s-au prezentat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.