TRĂDARE – Au vândut țara pe nimic! Guvernul Ciucă-Ciolacu a cedat suveranitatea României: Constituția devine facultativă

best auto leo vaslui


Senatorii au dat liber la nesocotirea Constituției și nerespectarea deciziilor CCR și ale ICCJ, instituind primatul dreptului european. PSD, PNL și UDMR au eliminat sancțiunea pentru magistrații care nu respectă deciziile CCR. Într-o ședința condusă cu aroganță de Alina Gorghiu, senatorii au votat Legile Justiției fără să fie dezbătute amendamentele respinse la comisia specială. Partidul AUR s-a opus cu vehemență acestui act de trădare națională însă poporul e în adormire. România a redevenit stat vasal.

Coaliția de guvernământ a comis un atentat uriaș la suveranitatea națională, instituind primatul dreptului european. Senatul României a votat în bloc luni, 17 octombrie 2022, noile Legi ale Justiției. S-a întâmplat într-o ședința condusă cu aroganță de senatoarea PNL Alina Gorghiu (foto), președintele interimar al Senatului, în care această a mers până acolo încât a făcut aprecieri de genul “exemplarul George Simion”.

Votul s-a dat în procedura de urgență, amendamentele respinse în comisia specială care a dezbătut Legile Justiției nefiind supuse dezbaterii și votului în plenul Senatului. Mai mult, au existat senatori care au cerut amânarea votului motivând că nu au luat la cunoștință de conținutul rapoartelor pe legi emise de comisia specială parlamentară, nici măcar cu două ore înaintea ședinței Plenului acestea nefiind accesibile. Practic, așa-zisele dezbateri din Senatul României au fost în realitate o mascaradă sinistră, de vreme ce inclusiv votul a fost dat în orb, în funcție de cum a decis Comisia specială.

Cert este că în cele din urmă noile Legi ale Justiției au fost votate grație votului dat de PSD, PNL și UDMR. Iar printre noile prevederi din pachetul de legi ale justiției adoptat de Senat s-a numărat și abrogarea din viitoarea Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor a abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR și ale Înaltei Curți pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii. Cu alte cuvinte, luni, 17 octombrie 2022, Senatul României, prin votul PSD, PNL și UDMR, au dat liber la nerespectarea de către magistrați a deciziilor CCR și ICCJ (dată în soluționarea RIL-urilor). Căci începând de astăzi nu va mai există nicio sancțiune pentru judecătorii și procurorii care refuză să aplice deciziile obligatorii ale CCR. În plus, prin abrogarea abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR, nu va mai există nicio piedică în a aplică cu prioritate deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în detrimentul deciziilor CCR.

Altfel, trebuie spus că vânzarea României și gravul atentat comis la suveranitatea națională au avut loc la ordinele venite din afară țării, birocrații de la Bruxelles condiționând, așa cum ministrul Justiției Cătălin Predoiu a recunoscut, ridicarea MCV și aderarea la spațiul Schengen de adoptarea noilor Legi ale Justiției. Adica simple promisiuni.

Trădătorul Cazanciuc a preluat discursul lui Predoiu

Incredibil a fost discursul din Senat al fostului ministru de Justiție, senatorul PSD Robert Cazanciuc. Acesta a preluat în integralitate poziția ministrului actual al Justiției Cătălin Predoiu, explicând că, vezi Doamne, Constituția și deciziile CCR vor rămâne în continuare obligatorii, chiar dacă sancțiunea pentru nerespectarea deciziilor CCR a fost eliminată. În acest sens, fix cum pretinde de ceva vreme Cătălin Predoiu, Robert Cazanciuc a susținut că magistrații care vor nesocoti deciziile CCR vor răspunde disciplinar pentru gravă neglijență sau rea-credință. Cum, în baza cărei legi, nu știu nici ei. În rest, în accepțiunea lui Robert Cazanciuc, noile Legi ale Justiției vor asigura independența magistraților și a sistemului judiciar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.