Turcan, întrebată când se va dezice PNL de Iohannis: Sunt un om foarte loial şi nu am veleităţi de trădător. Sper ca PNL să ţină cont că noi n-am obţinut peste 50% în alegeri, iar şansa ca PNL să aibă prim-ministru a fost acordată de preşedinte

best auto leo vaslui

Deputatul PNL Raluca Turcan susţine că liberalii ar trebui să ţină cont de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a desemnat trei prim-miniştri de la PNL în ultimii ani, deşi partidul nu a câştigat alegerile parlamentare. Astfel, Raluca Turcan crede că PNL ar trebui să rămână în parteneriat cu şeful statului, nu să se dezică de preşedinte. „Eu sunt un om foarte loial şi nu am veleităţi de trădător”, a spus Raluca Turcan, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă, la Prima TV.

Raluca Turcan a fost întrebată când se va dezice PNL de Klaus Iohannis, aşa cum PDL s-a dezis de preşedintele Traian Băsescu. 

„Nu PDL s-a dezis de Traian Băsescu, Traian Băsescu s-a dezis de PDL, la perdeluţă. Am trăit acel moment, când mi-aş fi dorit ca partidul să meargă în continuare cu preşedintele Traian Băsescu, dar să avem libertatea de a ne alege un preşedinte de partid pe care-l consideram cel mai potrivit (Vasile Blaga – n.r.). În al doilea rând, PNL este într-un parteneriat declarat cu preşedintele Klaus Iohannis”, a spus Raluca Turcan. 

Fostul vicepremier în Guvernul Orban Raluca Turcan le reaminteşte colegilor de partid că preşedintele Klaus Iohannis a desemnat trei prim-miniştri de la PNL, deşi partidul nu a obţinut peste 50% la alegerile parlamentare, rezultat care să-i confere dreptul de a guverna. 

„Chiar dacă recunoştinţa nu e o caracteristică a oamenilor politici, eu sper ca PNL să ţină cont că noi n-am obţinut peste 50% în alegerile parlamentare, astfel încât preşedintele să trebuiască să desemneze un prim-ministru de la PNL şi că această şansă, ca PNL să aibă prim-ministru, a fost acordată de preşedinte prin desemnare unui potenţial prim-ministru care să-şi formeze o majoritate. Lucrul acesta ar trebui să fie bine întipărit în memoria colectivă a liberalilor. Eu am un defect în politică, cu toate că persoane cred că este o calitate, sunt un om foarte loial şi nu am veleităţi de trădător. Mă aştept ca un număr majoritar de liberali să ţină cont de oportunităţile pe care PNL le-a avut de a schimba soarta României prin accederea la guvernare”, a conchis Raluca Turcan.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.