Ucraina: șeful Curții Supreme a fost prins în timp ce lua mită 3 milioane de dolari

best auto leo vaslui

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) și Procuratura Specializată Anticorupție (SAP) din Ucraina au anunțat percheziții de amploare la Curtea Supremă din Ucraina. Conform presei ucrainene, vizat este președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, care ar fi primit o mită de 3 milioane de dolari.

„NABU și SAP au expus corupția pe scară largă din cadrul Curții Supreme, în special o schemă de obținere a unor avantaje necuvenite de către conducerea și judecătorii Curții Supreme”, au declarat organismele anticorupție pe Facebook.

NABU și SAP au publicat, de asemenea, o fotografie cu pachete de bancnote pe o canapea, promițând că vor publica detalii ulterior.

Mită de 3 milioane de dolari

Între timp, Curtea Supremă a anunțat o reuniune extraordinară. „În legătură cu evenimentele care au loc în jurul președintelui Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, o reuniune extraordinară a Plenului Curții Supreme va avea loc la 16 mai 2023”, a anunțat instanța pe Facebook.

Presa ucraineană a relatat că Kniaziev a fost prins primind mită în valoare de 3 milioane de dolari (2,76 milioane de euro) și că alți judecători ai organismului judiciar suprem au fost percheziționați.

Kniaziev a fost instalat în funcția de președinte al Curții Supreme în octombrie 2021.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, a promis în repetate rânduri o luptă mai hotărâtă împotriva culturii mitei, care este larg răspândită în țară. Principalul obiectiv al lui Zelenskyy este de a arăta că Ucraina este pregătită să negocieze aderarea la Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.