Ucraina vrea să transforme Canalul Bîstroe într-o rută alternativă pentru exporturile agricole – România încă așteaptă măsurătorile

best auto leo vaslui

Canalul Bîstroe este văzut de oficialii ucraineni ca o rută alternativă pentru exporturile de cereale. De altfel, Kievul susține că porturile dunărene sunt de importanță majoră pentru aceste exporturi.

Vicepremierul Ucrainei Oleksandr Kubrakov a declarat că ceea ce este cunoscut sub numele de „Clusterul Dunării” oferă o rută alternativă viabilă de export.

„Fără îndoială, Clusterul Dunării a devenit un element critic al securității alimentare globale în fața exploatării limitate a porturilor maritime de la Marea Neagră”, a declarat Kubrakov pe Facebook.

Ucraina adâncește canalul Bîstroe, arată sursa citată, cu scopul de a crește exporturile de alimente din porturile sale fluviale și speră că un canal mai adânc va permite exportul lunar a încă 500.000 de tone.

Kubrakov a declarat că lucrările de săpături la canal sunt „operaționale” și că Ucraina „relansează Canalul Bîstroe ca rută alternativă pentru exporturile agricole ucrainene”.

Ucraina anunță că este îngrijorată de interdicțiile de import impuse tranzitului produselor sale alimentare prin țările din Europa de Est, care se tem că aprovizionarea cu alimente ucrainene ar putea avea un impact negativ asupra fermierilor locali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.