Ministrul Pretre Daea a fost prins cu minciuna – A confirmat că așa-zisele controale la cerealele ucrainene nu au existat

best auto leo vaslui

După ce i-a afurisit pe jurnaliștii care îndrăzneau să-l acuze că minte de îngheață apele, ministrul Petre Daea a admis, de bună voie, că așa-zisele controale și probe luate de la cerealele ucrainene, cu care se lăuda în 3 martie 2022, nu au existat.

La întâlnirea cu omologul ucrainean din 19 aprilie, Daea a anunțat oficial că va începe să verifice, la graniță, toate produsele din Ucraina. În realitate, aceste verificări s-au făcut până în 23 iunie 2022, când ministrul Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție. Odată cu venirea lui Daea, controalele au încetat.

Mai mult, acesta s-a și deplasat în vamă și a apreciat el, ”din ochi”, că semințele de floarea soarelui venite din Ucraina erau nu bune, ci senzaționale. 

După ce Ungaria, Polonia, Slovenia și, foarte curând, Bulgaria au interzis efectiv importul de produse ucrainene, autoritățile române au mimat un soi de revoltă și au cerut restricții la exporturile în România. La discuțiile cu omologul său ucrainean, Mikola Solski, desfășurate on-line în 19 aprilie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis că statul român va implementa măsuri de securizare suplimentară.

Ministrul Daea a reiterat că România, ca Stat Membru, susține demersurile Comisiei Europene de sprijinire a Ucrainei în fața agresiunii ruse și va asigura în continuare tranzitul cerealelor din această țară către state terțe și rutele comerciale tradiționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.