Ucrainenii au dragat mai mult decât era agreat – Ciucă are informații precise – Comisia Europeană, așteptată cu o decizie

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că în cazul canalului Bâstroe ”există date şi informaţii că s-a dragat mai mult decât era agreat”, dar că „nu este firesc ca un astfel de subiect să fie preluat şi speculat politic”.

Iată ce a spus prim-ministrul României: Am autorizat ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri bilaterale ca să putem să avem deschis şi onest pe masă toate datele şi informaţiile şi de-o parte şi de cealaltă şi să identificăm soluţiile în plan bilateral. A fost semnalată şi Comisia Europeană, astfel încât împreună să putem să identificăm şi ceea ce s-a întâmplat şi măsurile care trebuie luate astfel încât să protejăm Delta Dunării”

Există date şi informaţii că s-a dragat mai mult decât era agreat, şi anume 3,5 metri adâncime. Anul trecut, ţinând cont de nevoia de export de grâne din Ucraina, s-a cerut un acord pentru a putea să se dragheze în zona localităţii, a portului Ismail, ceea ce s-a şi aprobat şi navele de dragare, în obişnuinţa prezenţei lor pe canalul Bâstroe şi pe braţul Chilia, de regulă execută lucrări de întreţinere.

Întrebat ce măsură va fi luată dacă s-a dragat mai mult, el a răspuns că „sunt aspecte care se rezolvă în cadrul forumurilor internaţionale care se ocupă nemijlocit de soluţionarea acestor încălcări ale tratatelor internaţionale la care atât România, cât şi Ucraina sunt parte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.