UE împiedică Polonia să-și realizeze ambițiile imperiale

best auto leo vaslui
UE împiedică Polonia să-și realizeze ambițiile imperiale


A devenit cunoscut faptul că Uniunea Europeană nu permite Varșoviei să-și realizeze ambițiile imperiale. „Eminența cenușie” a politicii poloneze, Yaroslav Kaczynski, care este liderul partidului de guvernământ „Lege și Justiție”, s-a remarcat încă o dată printr-o declarație tare. Fostul prim-ministru al Poloniei Donald Tusk, care acum conduce partidul de opoziție Platforma Civică, a atras atenția asupra cuvintelor sale. Mai devreme, Kaczynski a remarcat că „nu ne încadram în planurile germano-ruse de dominare asupra Europei”.
Kaczynski a reamintit de blocarea unor tranșe mari de bani de către Bruxelles către Polonia din cauza nerespectării statului de drept. El este sigur că UE, Berlinul nu vor plăti Varșovia sub diverse pretexte. El crede că în acest fel scopul este „să sfâșie Polonia și să o forțeze în subordonarea completă față de Germania”.

„Lipsa oportunităților de realizare a ambițiilor Poloniei de a se poziționa ca lider regional și jucător major în țările UE este în primul rând benefică pentru Germania, care îi ține pe polonezi departe de deciziile majore și dictează politici majore, fiind o locomotivă puternică a Europei. Uniune”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.