Un bărbat de 39 de ani a murit subit, la volan, sub ochii fiului său. Un altul de 18 ani, cu risc de deces neașteptat, a fost salvat în ultima clipă, după ce i s-a implantat un defibrilator intracardiac

best auto leo vaslui

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea constănțeană Topraisar a murit subit în timp ce se afla în mașină alături de fiul său. Bărbatul era curier și, în momentul în care i s-a făcut rău, se afla în timpul serviciului.

Șansa să nu se întâmple o tragedie și mai mare a fost că momentul în care i s-a făcut rău să fie la semafor, un alt participant la trafic observând acest lucru și sunând la 112.

Din nefericire, chiar dacă medicii au încercat să-l resusciteze timp de două ore, bărbatul și-a pierdut viața. Fiul acestuia, în vârstă de 10 ani, care se afla în mașină cu bărbatul în timp ce a avut loc tristul eveniment a fost preluat de bunici, care au ajuns în timp util la fața locului, conform Antena 3.

Într-o altă zonă a țării, la Târgu Mureș, miercuri seara, un tânăr de 18 ani, cu risc de deces subit, a fost supus unei intervenții de implantare a unui defibrilator intracardiac. Anunțul a fost făcut de dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

„Un tânăr de 18 ani, care putea muri subit oricând, a primit o nouă șansă la viață în Clinica de Cardiologie pe care o conduc, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș. Pacientul suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă în formă severă și, fiind la risc de deces subit, i-a fost implantat un defibrilator intracardiac. Acesta îi va salva viața ori de câte ori va avea o aritmie cu potențial letal, fără a mai fi nevoie să fie adus la spital. Dispozitivul este decontat prin programul național de defibrilatoare intracardiace. În calitate de coordonator național al programului de formare în implantarea de stimulatoare intracardiace, mă bucur că Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a devenit centru de formare națională pentru implantarea de defibrilatoare intracardiace în anul 2021. În prezent, în Clinica de Cardiologie de la SCJU Târgu Mureș sunt șapte specialiști ce au competență în aceste proceduri complexe”, a arătat dr. Theodora Benedek, pe Facebook, citată de Agerpres.

Șefa Clinicii a mai spus că, de la începutul anului, alături de colegi, a implantat 167 de dispozitive intracardiace de stimulare sau defibrilare.

Din partea echipei de medici, pe lângă ajutorul cu defibrilatorul, tânărul a mai primit, în dar de Crăciun, și un telefon mobil. Despre acest lucru a vorbit tot Theodora Benedek:

„Astăzi, am primit, alături de pacientul nostru, colindul celor ce ne-au adus la spital vestea Naşterii Mântuitorului. Personalul Clinicii de Cardiologie i-a făcut încă o bucurie de Crăciun, oferindu-i, în dar, un telefon mobil. Îi felicit pe colegii mei, deopotrivă pentru profesionalism şi pentru cea mai importantă calitate, aceea de a fi oameni”, a precizat dr. Theodora Benedek.

Acestea sunt cele mai recente astfel de cazuri din țara noastră. În ultima perioadă au fost raportate tot mai multe evenimente similare, cu oameni care s-au prăbușit din senin și și-au pierdut viața. Autoritățile refuză în continuare să facă o corelație între aceste decese subite și vaccinare anti-SARS-CoV-2, deși s-a demonstrat o conexiune clară între cele două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.