Un deputat USR cere reinstituirea restricțiilor din cauza gripei. Emanuel Ungureanu vrea obligativitatea măștii în spații închise

best auto leo vaslui

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR) spune că actuala gripă este mai periculoasă decât un coronavirus și îl critică pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru că nu ia măsuri „de ocrotire”, așa cum numește el restricțiile.

„Măsurile pe care trebuia să le ia domnul Rafila nu sunt măsuri care trebuie definite ca fiind restricţii, ci măsuri de ocrotire. Domnul Rafila, care este un maestru al vorbelor, dar nu al
faptelor, ar fi trebuit să ştie că purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise aglomerate, cum sunt autobuzele, microbuzele, metroul, sunt măsuri de ocrotire (…). Domnul Rafila nu face nimic pentru a preveni decese evitabile, un lucru fundamental greşit pentru un medic, darămite pentru un ministru care are responsabilitatea prin lege să ocrotească sănătatea populaţiei, nu să facă balet din vorbe, folosindu-se, culmea, de legi pe care statul român le-a emis când el era în toate comitetele şi comiţiile, în timpul pandemiei, în 2020, când s-au luat şi acele măsuri absolut aberante de închidere a spitalelor pentru pacienţii cu boli cronice”, a spus Ungureanu, citat de Mediafax.

Emanuel Ungureanu apreciază că „este mai periculoasă la această oră o gripă decât un coronavirus”.

„Deci coronavirusul care circulă este transmisibil, dar nu este atât de infecţios, nu este atât de letal. Gripele însă pot fi letale pentru persoane cu probleme respiratorii, pentru oameni în
vârstă, pentru copii care sunt cu vulnerabilităţi. (…) Suntem în zodia scapă cine poate. Nu există nici un semnal de la Ministerul Sănătăţii, care să însemne mască ca măsură de protecţie, nu ca restricţie, măcar în spitale”, încheie Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că nu va declara starea de epidemie de gripă, în ciuda numărului foarte ridicat de cazuri. Alexandru Rafila a precizat că un anunţ de acest fel ar însemna impunerea unor restricţii. El a spus în schimb că va emite instrucţiuni privind starea de alertă epidemică în România.

Emanuel Ungureanu s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin tot felul de acțiuni care trădează un zel extrem în ceea ce privește medicația. Acum doi ani, a depus plângere penală împotriva preoților din Cluj care au împărtășit credincioșii conform ritualului ortodox. Plângerea a fost clasată.

Ulterior, a declarat că își dorește un centru de vaccinare la Catedrala Națională. USR-istul l-a criticat pe Patriarhul Daniel că nu s-a vaccinat, iar pe români i-a acuzat de „misticism”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.