Încălzirea globală lovește puternic: 22 de oameni au murit de FRIG în India

best auto leo vaslui

Cel puţin 22 de oameni au murit din cauza unor atacuri de cord într-o singură zi în statul indian Uttar Pradesh (nord), în condiţiile unui val de frig, conform unui anunţ făcut vineri de autorităţile indiene, transmite Xinhua.

Victimele au fost raportate la Kanpur, la aproximativ 88 de kilometri vest de Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh.

Conform informaţiilor date publicităţii de Institutul pentru Cardiologie şi Chirurgie a Inimii Laxmipat Singhania din Kanpur, în cursul zilei de joi nu mai puţin de 723 de pacienţi cu afecţiuni cardiace s-au prezentat la camera de gardă a spitalului. Şapte dintre pacienţi au murit la spital, iar alţi 15 au fost declaraţi morţi la sosirea cu ambulanţa.

Medicii de la acest institut au pus creşterea bruscă a tensiunii arteriale, ce poate conduce la atacuri de cord, pe seama valului de frig care s-a abătut peste Kanpur.

În aceste condiţii, medicii din Kanpur i-au sfătuit pe oameni, indiferent de vârstă, să rămână la căldură şi să nu iasă din locuinţe decât dacă este absolut necesar.

Reamintim că și-n România, unde preocuparea principală este combaterea încălzirii globale, oameni au murit de frig în această iarnă blândă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.