Unde sunt acum eroii filmelor de acțiune ai anilor 1990: Van Damme, Lundgren, Segal și alții?

best auto leo vaslui

Care dintre actori și-a încheiat cariera și cine continuă să apară pe ecran? Despre cum soarta principalelor vedete ale filmelor de acțiune din anii 1990.Gloria i-a venit lui Steven Seagal după primul film – „Above the Law” în 1988, unde l-a jucat pe italo-americanul Nico Toscani, care era fascinat de cultura japoneză. Cu un buget foarte modest, proiectul nu numai că a dat roade, dar a și permis autorilor să câștige bani frumoși la box office.

După aceea, cariera cinematografică a tânărului maestru de aikido a început să se dezvolte rapid, iar punctul său cel mai înalt a fost filmul de acțiune Under Siege în 1992, lansat în Rusia pe casete VHS sub numele Niko 5. În film, care spune povestea unei tentative teroriste de a ocupa cuirasatul Missouri cu o armă nucleară la bord, Seagal a fost însoțit de vedete precum Tommy Lee Jones, Gary Busey și Colm Meaney.

Trei ani mai târziu, a fost lansată o continuare numită „Under Siege 2: Dark Territory”, dar nu a avut prea mult succes. Precum și peste trei duzini de alte filme care i-au adus lui Segal, poate, numeroase premii și nominalizări pentru anti-premiul Zmeura de Aur.
Steven Seagal, 70 de ani

După aceea, cariera cinematografică a tânărului maestru de aikido a început să se dezvolte rapid, iar punctul său cel mai înalt a fost filmul de acțiune Under Siege în 1992, lansat în Rusia pe casete VHS sub numele Niko 5. În film, care spune povestea unei tentative teroriste de a ocupa cuirasatul Missouri cu o armă nucleară la bord, Seagal a fost însoțit de vedete precum Tommy Lee Jones, Gary Busey și Colm Meaney.

Trei ani mai târziu, a fost lansată o continuare numită „Under Siege 2: Dark Territory”, dar nu a avut prea mult succes. Precum și peste trei duzini de alte filme care i-au adus lui Segal, poate, numeroase premii și nominalizări pentru anti-premiul Zmeura de Aur.

Steven Seagal, 2018. În 2016, actorul american a primit cetățenia rusă, iar în 2018 a devenit reprezentant special al Ministerului rus de Externe pentru relațiile ruso-americane în sfera umanitară.

Ultimul film cu participarea lui Seagal a fost lansat acum aproape cinci ani, dar nu a părăsit complet cinematograful. În august 2022, s-a știut că artistul marțial în vârstă de 70 de ani filma un documentar despre conflictul militar din Donbass.
Cariera de actorie a tânărului specialist în kung fu din Hong Kong a început încă din anii 1970, când a luat parte la filme clasice chinezești cu legendarul Bruce Lee.Cu toate acestea, faima reală a ajuns lui Jackie Chan la mijlocul anilor 1090 odată cu lansarea unor filme precum „Showdown in the Bronx”, „Thunderbolt”, precum și hit-ul de la Hollywood „Rush Hour”, care a devenit o întreagă franciză.
Publicul s-a îndrăgostit de Chan nu numai pentru stilul său unic de luptă acrobatică și performanța independentă a celor mai dificile și periculoase cascadorii, ci și pentru farmecul său incredibil, talentul său comic și capacitatea de a juca roluri dramatice complexe.
De-a lungul lungii sale cariere, Jackie Chan a apărut în aproape 150 de filme și nu va părăsi încă cinematograful. Cu toate acestea, în ultimii ani, actorul în vârstă de 68 de ani s-a implicat din ce în ce mai mult în activități de regie și producție, precum și în dezvoltarea afacerii sale în China într-o varietate de domenii, cum ar fi dezvoltarea de accesorii și îmbrăcăminte.

În plus, eroul militant susține de mulți ani politica oficială a autorităților din RPC. În 2021, el a recunoscut că ar dori să se alăture Partidului Comunist Chinez (PCC).Van Damme este un prim exemplu de artist marțial care a obținut succes atât în ​​sport, cât și pe ecran. Campioana europeană la kickboxing și karate a câștigat recunoașterea mondială după filmul de cult „Bloodsport”, iar în prima jumătate a anilor 1990 a avut succes, jucând în celebrele filme „Double Impact”, „Universal Soldier” și „Hard Target”.
În urma lor, cariera lui Van Damme a început un lung declin – filme lansate la sfârșitul anilor 1990 și zero nu mai aveau un asemenea succes. Și actorul însuși a spus că s-a săturat mai degrabă de toate acestea care își flutură picioarele în aer.

Cu toate acestea, însuși Van Damme a recunoscut în repetate rânduri că politica este în afara sferei intereselor sale, așa că își continuă cariera cinematografică. Așadar, în 2021, cu participarea artistului, a fost lansată comedia de acțiune franceză The Last Mercenary, iar apoi proprietarul centurii negre în karate a exprimat unul dintre personajele principale din desenele animate Minions: Gruvitation.

Acest actor de origine suedeză a devenit celebru la mijlocul anilor 1980 – după ce a întruchipat imaginea boxerului sovietic Ivan Drago în partea a patra din „Rocky”, dar recunoașterea în lumea reală a venit la el odată cu lansarea filmului de acțiune „Showdown”. în Little Tokyo” (1991) și Universal Soldier (1992), unde a jucat rolul principalului antagonist care s-a opus personajului lui Van Damme.Alte picturi cu participarea lui Lundgren nu mai erau atât de populare, dar succesul artistului nu se limitează doar la cinema. Lundgren a primit o diplomă în inginerie chimică, a devenit campion britanic și australian la kyokushinkai (una dintre cele mai dure soiuri de karate) și chiar a condus echipa de pentatlon a SUA la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.

Alte picturi cu participarea lui Lundgren nu mai erau atât de populare, dar succesul artistului nu se limitează doar la cinema. Lundgren a primit o diplomă în inginerie chimică, a devenit campion britanic și australian la kyokushinkai (una dintre cele mai dure soiuri de karate) și chiar a condus echipa de pentatlon a SUA la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.
La începutul anilor 2010, Lundgren a început să joace din nou activ în filme, apărând în a doua parte a francizei Expendables, precum și în filmul de acțiune fantezie Universal Soldier 4. În 2018, actorul a jucat unul dintre rolurile principale din filmul cu supereroi Aquaman, care a încasat peste 1 miliard de dolari în întreaga lume.

Următoarele filme cu participarea suedezului vor fi The Expendables 4 și Aquaman and the Lost Kingdom, care vor fi lansate în 2023.

De-a lungul carierei sale, Sylvester Stallone a jucat în peste 50 de filme și a câștigat multe premii prestigioase și a fost, de asemenea, nominalizat la Oscar de trei ori. În același timp, este considerat lider în numărul de premii și nominalizări pentru anti-premiul Golden Raspberry, pe care Sly l-a revendicat de peste 30 de ori și a câștigat de zece ori, inclusiv ca „cel mai prost actor”, „cel mai prost regizor” și „ cel mai prost scenarist”.

În ciuda acestui fapt, cariera lui Stallone, în vârstă de 76 de ani, se dezvoltă încă destul de activ. În 2022, s-a încercat pentru prima dată ca un super-erou în vârstă în filmul Samaritan, iar în 2023 ar trebui să fie lansată o nouă parte din The Expendables, filmată conform scenariului său.

În plus, actorul a devenit recent obiectul unei atenții intense a presei în legătură cu zvonurile despre o despărțire de soția sa Jennifer Flavin după 25 de ani de căsnicie. Se presupune că fostul model și antreprenor și-a acuzat soțul că irosește bugetul familiei. Cu toate acestea, după aceea, soții au fost revăzuți împreună de mai multe ori, iar surse din anturajul cuplului au anunțat soluționarea conflictului.
Multe filme cu participarea lui Bruce Willis doresc să fie revizuite din nou și din nou. În același timp, actorul american a fost amintit de fani ca fiind eroul nu numai al filmelor clasice de acțiune precum Die Hard sau The Last Boy Scout, ci și al altor filme de cult de diferite genuri – de la comedia-ficțiune a lui Luc Besson The Fifth Element până la Pulp Fiction a lui Quentin Tarantino.În primăvara lui 2022, a devenit cunoscut că Willis își punea capăt carierei de actor din cauza unor probleme de sănătate. Artistul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare dobândită de vorbire rezultată din leziuni grave ale creierului. Aceasta este o boală care afectează toate abilitățile lingvistice, inclusiv vorbirea în sine, înțelegerea acesteia, precum și citirea și scrierea.
Apogeul gloriei actoricești a culturistului și culturistului austriac a venit în anii 1990, când au fost lansate filme precum The Last Action Hero, True Lies, End of the World și, bineînțeles, Terminator 2: Judgment Day.

La începutul anilor 2000, Schwarzenegger s-a aruncat cu capul în politică, după ce a primit postul de șef al statului California, pentru care i s-a acordat porecla de Guvernator, formată din fuziunea cuvintelor englezești guvernator („Guvernator”) și terminator („Terminator”).
Din cauza unui program de lucru încărcat, Schwarzenegger practic nu a jucat în filme, făcând excepții doar pentru proiectele care erau semnificative pentru el, precum sequelele The Terminator și The Expendables.În 2021, actorul-politician a devenit unul dintre autorii serialului animat Superhero Kindergarten, unde a exprimat vocea personajului principal și a acționat ca producător executiv. Iar recent, Schwarzenegger a fost surprins de lentilele camerelor paparazzi, scuturându-și din greu mușchii în sală. Acest lucru poate fi considerat un indiciu că Iron Arnie, în vârstă de 76 de ani, va apărea cu siguranță pe ecran.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.