Ursula von der Leyen avertizează: „Până în 2030 trebuie să producem cel puțin 40% de tehnologii ecologice”

best auto leo vaslui

Președinta Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a declarat, într-un discurs în Parlamentul European, că prin Net-Zero Act dorim să putem produce până în 2030 cel puțin 40% din tehnologia ‘curată’ necesară”.

Ursula von der Leyen a declarat că: „Legea materiilor prime critice, pe care Colegiul comisarilor o va adopta mâine”, va face posibilă „garantarea aprovizionării cu materiale critice, care sunt absolut necesare pentru tranziția digitală și ecologică” și pentru care „astăzi UE depinde în mare măsură de unele țări terțe”, de exemplu, „obținem 98% din aprovizionarea noastră cu pământuri rare și 93% din magneziul nostru provenit din China.

Președintele Consiliului UE a vorbit și despre problema migrației: „Fără a aștepta intrarea în vigoare a Pactului UE privind migrația și azilul, este clar că trebuie să lucrăm mai bine și mai mult în ceea ce privește cooperarea cu țările terțe de origine și de tranzit, pentru a lupta împreună împotriva traficanților și infractorilor, care profită de pe urma mizeriei și a sărăciei.

Ursula von der Leyen a mai spus că: „Noi, europenii, ne-am stabilit obiectivul de a cheltui 3% din PIB-ul nostru pentru cercetare și dezvoltare, până în 2030. Încet, dar sigur, ne apropiem de acest obiectiv. Dar asta nu este suficient, iar alții sunt mai rapizi și mai buni la asta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.