VIDEO – Macron a comemorat ziua de 8 mai pe un bulevard Champs-Elysées aproape gol: prezența publicului a fost interzisă

best auto leo vaslui

Emmanuel Macron a comemorat luni 8 mai 1945, pe un Champs-Elysées aproape gol după stabilirea unui perimetru de securitate pentru a împiedica opoziția să manifesteze. Apoi a mers la Lyon pentru un omagiu adus Rezistenței, oraș unde adunările au fost de asemenea interzise, scrie Europe1

Însoțit de marea escortă a Gărzii Republicane, călare și motorizate, Emmanuel Macron a defilat pe Champs-Elysées aflat în mașina sa, cu geamurile închise, în fața a doar câteva zeci de privitori. 

Toate adunările au fost interzise în jurul celebrului bulevard.

Pentru a evita riscul protestelor care se repetă de la adoptarea reformei pensiilor, orice adunare a fost într-adevăr interzisă în jurul celebrului bulevard de către Prefectura din Paris. Au fost puse și filtre stricte și publicul ținut la o distanță sigură.

„Am vrut să-l vedem pe președinte, suntem foarte dezamăgiți. Nu prea înțelegem de ce este toată mizeria asta”, se plânge Adrien Prevostot, blocat cu fiica sa la 200 de metri de Champs-Elysées. „Ceremoniile militare se fac pentru ca populația să fie în spatele drapelului. E păcat pentru Franța”, spune Stanislas, locuitor al cartierului.

După ce a ajuns la Arcul de Triumf, Emmanuel Macron s-a recules în fața mormântului Ostașului Necunoscut, înainte de a reaprinde flacăra, așa cum spune tradiția.

Președintele francez, care încearcă să treacă de criza pensiilor, va profita de ocazie pentru a lansa un nou apel la „înțelegere”. Perspectiva nu a încântat opoziția care spune că apelurile la demonstrație sunt legitime, chiar și în această zi de comemorare. „Este vizat Emmanuel Macron, nu eroii”, a comentat europarlamentarul Manon Aubry la franceinfo. „De fiecare dată când iese în stradă, va avea loc un protest social masiv”

Președintele Senatului, Gérard Larcher, îl consideră „inacceptabil” cu privire la eventualele adunări. „Există un timp pentru toate. (8 mai), este vremea amintirii, comemorării și a adunărilor în țara noastră”, a spus el duminică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.