VIDEO: Violențe de 1 Mai! 2,3 milioane de persoane au manifestat în Franţa, 550.000 la Paris

best auto leo vaslui

Acţiuni violente ale unor grupuri de ”black bloc” au pătat manifestaţii organizate de sindicate la Lyon, iar ciocniri aveau loc luni, de 1 Mai, la manifestaţii la Paris şi Nantes, în timp ce Rassemblement national (RN, extremă dreapta) a organizat o ”Sărbătoare a Naţiunii” la Havre, unde Marine Le Pen a denunţat atitudinea lui Emmanuel Macron, pe care-l cataloghează drept ”deconectat, singuratic şi asediat”, în timp ce sindicatele mizează în continuare pe un ”tsunami” în stradă împotriva reformei pensionării, în contextul în care ultimul marş al principalelor opt sindicate a avut loc în Franţa în 2009, împotriva crizei financiare, relatează BFMTV.

CGT a anunţat că 2,3 milioane de persoane au manifestat în întreaga Franţă

Cel puţin 180 de arestări au avut loc în întreaga ţară, până la ora locală 17.00 (18.00, ora României), a anunţat Ministerul francez de Interne.

La Paris, 53 de persoane au fost arestate până la acea oră.

La Lyon, forţele de ordine au efectuat, până la ora locală 16.30 (17.30, ora României), 40 de arestări, iar la Nantes 22, potrivit prefecturilor locale.

CGT a anunţat că la Lyon au manifestat 45.000 de persoane.

La Paris, statuia din Place de la République, de unde a pornit marşul în capitală, a fost ”îmbrăcată” cu o vestă pe care se putea citi ”Macron, demisia”.

Marşul de la Paris a fost marcat de aruncări de proiectile, tiruri de mortier şi de gaze lacrimogene.

Pe traseul marşului au fost aprinse focuri, din lemne şi coşuri de gunoi.

Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în confrunătri în marja manifestaţiilor sindicatelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.