Videoclipul făcut de Budapesta care stârnește furie în Ucraina: Ungaria trebuie să înceteze provocările

best auto leo vaslui

Însarcinatul cu afaceri al Ucrainei din Ungaria a făcut un demers oficial în legătură cu publicarea de către Guvernul ungar a unui videoclip prin care se cere o soluționare pașnică a conflictului şi care prezintă o hartă a Ucrainei fără peninsula Crimeea, a anunţat serviciul de presă al Ministerului ucrainean de Externe, informează TASS, potrivit Rador.

„La ordinul Ministerului de Externe al Ucrainei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Ungaria a făcut un demers oficial către Budapesta” – se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.

„Pe 30 mai, pe canalul YouTube al Guvernului ungar a fost publicat un videoclip cu o prezentare incorectă a hărții Ucrainei. Desemnarea peninsulei Crimeea ca teritoriu care nu face parte din Ucraina contrazice poziția declarată, în mod repetat, oficialul, de către Budapesta privind sprijinirea suveranității și a integrității teritoriale a Ucrainei” – ai spus surse din Ministerul ucrainean de Externe.

Partea ucraineană afirmă că „Ungaria trebuie să înceteze provocările și să-și respecte obligațiile internaționale ca membru al ONU, UE și NATO”.

Ce spune Guvernul maghiar

„Războiul nu a adus nimic altceva decât distrugere și moartea a sute de mii de oameni. Nimeni nu poate câștiga în acest război. Avem nevoie de o încetare a focului și de negocieri de pace cât mai curând posibil”, a precizat Guvernul Ungariei în descriere videoclipului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.