Viitorul premier Ciolacu, o beizadea fără ocupație și cu diplomă falsă

best auto leo vaslui

După peste 30 de ani de la răsturnarea regimului totalitar, guvernarea și opoziția au ajuns pe mâna unor politicieni care au probleme serioase legate de școlarizare, din categoria Elena Ceaușescu, Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Ana Mureșan și Alexandrina Găinușe, înalți nomenclaturiști comuniști care l-au dus la pierzanie pe președintele dictator Nicolae Ceaușescu și au făcut mult rău românilor și României.

Viitorul premier Ciolacu, o beizadea fără ocupație și cu diplomă falsă

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, președintele PSD, Marcel Ciolacu, principalul lider al actualei opoziții, nu a avut nicio ocupație, respectiv, niciun loc de munca, până la vârsta de 37 de ani. În acesta, este consemnat că, de-abia în 2004, s-a angajat consilier juridic la SC Alcom SRL Buzau, dar aceasta angajare comporta discuții având în vedere că societatea sus menționată era (și este) firma sa, deținând peste 50 % din capitalul social al acesteia și avându-i asociați pe fratele său Daniel și pe soția sa Roxana.

Ciolacu a fost angajat până în mai 2007 la această firma, care avea că obiect principal de activitate consultanță pentru afaceri și management, dar nimeni nu știe cum și când și-a etalat cunoștințele juridice aprofundate. Născut în 1967, în prima generație de decreței, care au început clasa a I-a la vârstă de 6 ani, Marcel Ciolacu ar fi trebuit să termine liceul în 1985, dacă nu a rămas repetent. Nu avem de unde ști pentru că acesta nu menționează în CV liceul absolvit, anul absolvirii, profesia sau meseria dobândită. Prima sa mențiune în CV apare începând cu anul 1991, când susține că, la vârstă de 24 de ani, ar fi început cursurile Facultății de Drept din cadrul controversatei Universități Ecologice din București, pe care afirmă că a absolvit-o în 1995, fără să menționeze formă de învățământ urmată (la zi, la fără frecvența, de la distanță), precum și dacă a obținut licență în drept. Universitatea Ecologică a fost acreditată de abia în vara anului 1995 și a fost încadrată în ultima categorie (a III-a), iar ulterior a constituit obiectul unor anchete penale pentru eliberarea de diplome false.

Până unde merge neșcolirea politicienilor și demnitarilor din România

Conform unui răspuns solicitat și primit de la această Universitate, Marcel Ciolacu a susținut examenul de licență în drept după 9 ani de la absolvire, în sesiunea din februarie 2004, și a primit diplomă de licență în decembrie 2005. Însă, potrivit dispozițiilor legale în materie, examenul de licență trebuie susținut în maximum doi ani de la absolvirea facultății, rezultând că actualul lider al PSD a dobândit nelegal diplomă de licență în 2004, cel mai probabil aceasta fiind falsă.

Sigur este că a a obținut licență în drept înainte de a fi numit prefect al județului Buzău în cursul anului 2004, în locul nașului său Ion Vasile, care a candidat și a fost ales senator, pentru ocuparea unei astfel de funcții administrative fiind obligatorie absolvirea de studii superioare. Ciolacu se prezintă și este prezentat că având profesia de jurist, dar singura sa tangență cu această profesie a fost perioada de aproximativ trei ani (2004-2007) în care a fost angajat formal consilier juridic la propria firma.

Înnobilat doctorand de Băneasa

În realitate, conform unor surse locale, după absolvirea liceului, inclusiv mulți ani după schimbarea de regim din decembrie 1989, actualul președinte al PSD a fost o beizadea de Buzău, bine conectată la lumea interlopă, care a trăit pe banii și relațiile tatălui sau, care a fost pilot militar și a ajuns comandor la baza aeriană de la Bobocu, unde a deținut diverse funcții de comandă. Potrivit acelorași surse, Ciolacu ar fi fost colaborator al Miliției și apoi și al Securității înainte de decembrie 1989, iar ulterior a continuat colaborarea cu succesoarele acestor sinistre instituții.

Cert este că, în baza diplomei universitare cel puțin dubioasă dacă nu falsă, a obținut două masterate, unul în „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare (2008-2009) și altul în „Managementul sectorului public” la Școală Națională de Studii Politice și Administrative (2010-2012). Apoi, în septembrie 2013, la niciun an după ce a devenit deputat în Parlamentul României, a fost admis la doctorat taman la Academia Națională de Informații, avându-l cordonator de lucrare pe rectorul din perioada respectivă, generalul Ștefan Gheorghe- Teodoru, cunoscut drept un apropiat al fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

Dacă un personaj slab mobilat intelectual că Marcel Ciolacu a fost preluat ca doctorand de șeful Academiei SRI înseamnă ori că a adus servicii importante acestui serviciu secret ori că era pregătit în perspectiva pentru o operațiune de infiltrare și promovare politică.

După „înnobilarea”să în pădurea de la Băneasa, Ciolacu a ajuns în anturajul fostului președinte al PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a avut o ascensiune politică fulminantă: vicepreședinte național al PSD (2015-2019), lider al grupului PSD din Camera Deputaților (2017), secretar al Camerei Deputaților (2014-2016), vicepreședinte al Camerei Deputaților (2016-2017), vicepremier cu probleme speciale în guvernul Tudose (2017-2018), președinte al Camerei Deputaților (2019-2020) și președinte al PSD ( din 2019). Interesant este că, în iulie 2017, când a fost desemnat vicepremier în Guvernul Tudose, Ciolacu și-a radiat din CV mențiunea că este doctorand la Academia SRI deoarece potrivit unor surse ar fi fost dat afară de la cursuri. Ulterior, Liviu Dragnea a început să-l evite și să-l îndepărteze din anturajul sau, având probabil suspiciuni în privința legăturilor cu serviciile secrete ale actualului președinte PSD și viitor premier al României.

Cel mai analfabet lider național al PSD

Conform unui răspuns primit de la Academia Națională de Informații, Marcel Ciolacu a fost student al școlii doctorale din această academie în perioada 2013-2019, în urmă examenului de admitere susținut în sesiunea septembrie 2013, dar susținerea publică a lucrării de doctorat nu a fost organizată întrucât acesta nu a finalizat studiile de doctorat, nedepunând cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019-2020.

Sugestiv este că titlul lucrării sale de doctorat este „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”, fiind mai mult decât edificator asupra rolului lui Ciolacu de pion al unui organ de securitate națională, recte al SRI, în realizarea controlului Parlamentului, nu a controlului parlamentar asupra serviciilor secrete. Cert este că, și în acest caz, un colaborator al organelor de ieri și de azi a devenit, cu sprijinul acestora, un politician fruntaș, la un moment dat al treielea om în stat și liderul principalului partid din România. Marcel Ciolacu este un caz școală de politician conservă prin care SRI a pus hățurile pe cel mai mare partid din România.

De parcă ar fi secrete importante de stat, Academia SRI a refuzat să comunice media obținută de actualul lider al PSD la examenul de admitere la doctorat, precum și titlurile lucrărilor de specialitate pe care le-a prezentat cu ocazia înscrierii la acest examen. De asemenea, a refuzat să comunice media generală și media de licență obținute de acesta după absolvirea Facultății de Drept a Universității Ecologice, informații refuzate și de această universitate, sub pretextul protecției datelor cu caracter personal. Marcel Ciolacu nu a dorit să răspundă la întrebările despre studiile sale ce pun mari semne de întrebare.

Putem conchide că acesta este cel mai neșcolit și limitat lider național al PSD, nesuportând comparație, sub aspectul studiilor și al bagajului intelectual, cu predecesorii săi Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.