Cozmin Guşă: Televiziunea de stat braziliană a cenzurat discursul lui Iohannis din momentul în care acesta a început să preamărească Ucraina şi să critice Rusia

best auto leo vaslui

Analistul politic Cozmin Guşă scrie, într-un articol publicat pe solidnews.ro, că televiziunea de stat braziliană a cenzurat efectiv discursul lui Iohannis de la dineul oficial cu preşedintele Lula da Silva, din momentul în care acesta a început să preamărească Ucraina şi să critice Rusia, brazilienii, şi America de Sud în general, nefiind de acord cu o astfel de poziţionare.

Iată textul:

„Ați remarcat încă de săptămâna trecută că această vizită pe care o întreprinde în aceste zile, multe zile, vreo 10 zile, în America de Sud Klaus Iohannis este una care nu are agendă și apare ca fiind inadecvată prin prisma orientărilor politice fie ale președintelui Lula da Silva, fie a viitorilor președinți care îl vor găzdui și-l vor primi pe Iohannis împreună cu soția sa, adică cel din Chile și cel din Argentina. Aceștia cu toții sigur că și comunică între ei, e simplu, că au aceeași limbă și aceeași religie, au o atitudine extrem de critică la acțiunile Statelor Unite, ale NATO, cumva, dar nu prea are mare relevanță pentru ei, fiind extrem de permisivi mai ales la semnalele Chinei.

America de Sud, prieteni, America Latină este, într-un fel, cazemata creștinilor catolici, dar și a latinității, într-o măsură mult mai mare decât în Europa, decât în Spania, decât în Italia, decât în Portugalia. În America de Sud religia catolică este practicată cu pasiune și fervoare, iar limba latină curată, clară este folosită cu multă mândrie și nu o să auziți prea multe neologisme în acele țări, împrumutate mai ales din zona anglo-saxonă. Din acest punct de vedere, această lume latină reprezintă o țintă geopolitică pentru cele două blocuri aflate astăzi în confruntare, blocul occidental condus de către Statele Unite ale Americii și celălalt bloc, eurasiatic, pe linia axei Beijing-Moscova, adică chinezo-rusă.

Din punct de vedere al blocului NATO, ca să-i zic așa, un președinte român, pentru că suntem creștini, chiar dacă suntem ortodocși, dar suntem latini, ar fi putut fi potrivit pentru a declanșa acte de seducție asupra liderilor cu care se va întâlni. N-au luat în calcul, însă, cei din NATO că președintele nostru român nu este nici creștin catolic, nici creștin ortodox, este protestant, nu este nici latin și este adoptat, cumva, el și neamul lui, de către latinitate, fiind de origine teuton, adică neamț, german. Deci nu este cea mai bună soluție și ăsta este motivul pentru care presa de propagandă de ieri până astăzi începe să ne explice în mod fals, vezi, Doamne, cum Iohannis a influențat discursul lui Lula da Silva, președintele Braziliei, care și l-a modificat și acum emite diferit. O mare minciună, dar din acest necaz n-avea cum să-l scoată decât prin propagandă.

În lumea Americii Latine, americanii sunt detestați, englezii nu sunt dezirabili, Occidentul le pute celor din America Latină. În schimb, chinezii sunt doriți, în principal pentru investițiile lor, e adevărat, nu e vorba de civilizație aici, iar Putin este idolul lor, fără să îl cunoască. În 2016, cu ocazia Olimpiadei, am stat în Brazilia, la Rio de Janeiro, vreo 3 săptămâni; am discutat cu toate neamurile pământului, în principal cu brazilienii, și am văzut atunci Brazilia populată intens de chinezi, care voiau să facă investiții în orice. Am stat în Mexic, vreo 3 luni, în 2018, în campania electorală, și am văzut spiritul mexicanilor. Vorbeau despre Putin și chelnerii din restaurante, cu simpatie, și am făcut un experiment, arătându-le poza lui Putin, întrebând cine este și nu știau că este Putin. Ei știau de Putin, fără să îl identifice cu fața, știau că-i președintele Rusiei.

Asta este situația în America Latină, prieteni, și, în plus, trebuie să știți că de săptămâna trecută s-a oficializat dorința Mexicului de a face parte din BRICS și trebuie să mai știți că atât de „tari” suntem noi cu lumea noastră condusă de americani, încât de săptămâna trecută banca BRICS-ului, care va fi cea mai mare bancă din lume, posibil una care să înlocuiască procedurile operate până acum de Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, repet, banca BRICS-ului este condusă de către nimeni alta decât de Dilma Rousseff, care este fosta președintă a Braziliei, pusă în funcție de către actualul președinte, pentru că a fost directoarea lui de cabinet când era președinte; un fel de Elena Udrea în timpul lui Băsescu.

În aceste condiții, în care chinezii au sedus Brazilia, au sedus, probabil, toată America Latină, și dacă au sedus-o chinezii, e limpede că au făcut-o în înțelegere cu rușii, ce face Klaus al nostru acolo? Klaus Werner Iohannis a fost trimis pentru seducție într-un calendar care a fost aranjat înainte cu câteva luni, neținându-se cont că decăderea imperiului american va fi atât de bruscă și că treburile se vor modifica, deci, în consecință, Klaus al nostru a fost trimis degeaba. Și ca să înțelegeți cât de umilit a fost, vă spun că discursul oficial de ieri din timpul dineului, cu Lula da Silva, cu președintele Braziliei, discursul lui Iohannis a fost cenzurat la Televiziunea Națională Braziliană, pentru că era anti-Putin și pro-Ucraina, iar Brazilia nu dorește să afle aceste lucruri pe care le asociază propagandei. În schimb, tot ca să știți, înainte cu o zi, discursul lui Lavrov a fost transmis și a fost bine primit și aplaudat de către asistență și de către publicul brazilian. România și aflatul în treabă. Ăsta este un lucru foarte bine semnificat de către actuala vizită a lui Klaus Werner Iohannis, care va face turism cu o factură care la final s-ar putea să arate cam 5 milioane de dolari, după estimări, după cele 10 zile de vilegiatură”, scrie Guşă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.