Viktor Orbán îndeamnă UE să desființeze Parlamentul European: „Goliți mlaștina!

best auto leo vaslui

Premierul maghiar Viktor Orbán a cerut desființarea actualului Parlament European în urma scandalului de corupție și înlocuirea acestuia cu o nouă legislatură formată din delegați naționali, informeaza Rmx.news.

Într-o conferință de presă care a avut loc miercuri la Bruxelles, Orbán a susținut că UE trebuie să „golească mlaștina” în urma scandalului de corupție.

El a sugerat ca Parlamentul în forma sa actuală să fie abolit și înlocuit cu un nou sistem în care guvernele naționale trimit delegați numiți la Bruxelles și Strasbourg.

„Ungurii ar dori ca Parlamentul European actual să fie dizolvat”, a spus Orban.

Comentariile lui Orbán vin după dezvăluirile recente despre corupția la nivel înalt în inima Parlamentului, inclusiv acuzațiile conform cărora legislatorii UE au fost mituiți de oficiali din Qatar pentru a influența politica UE.

Premierul ungar a transmis joi pe Twitter că reforma radicală a legislativului european este singura modalitate de a restabili încrederea publicului, adăugând că măsurile de protecție anticorupție ale Parlamentului „au eșuat lamentabil”.

Planul său de a numi delegați naționali la Bruxelles „garantează o mai mare supraveghere, responsabilitate și credibilitate”, a adăugat el, ceea ce ar „reda controlul statelor membre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.