Virgin Orbit va concedia 85% din angajaţi, pentru că nu a reuşit să atragă finanţare

best auto leo vaslui

Producătorul de rachete Virgin Orbit Holdings, care este controlat de Virgin Group, al miliardarului Richard Branson, va concedia aproximativ 85% din personal, deoarece nu a reuşit să atragă investiţii noi, transmite Reuters.

Aproximativ 675 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, iar compania se aşteaptă să înregistreze costuri aferente de aproximativ 15 milioane de dolari, a declarat Virgin Orbit într-un document depus la autorităţile de reglementare.

 Măsura a fost rezultatul ”incapacităţii companiei de a asigura finanţare semnificativă”, se arată în declaraţie.

Virgin Orbit a devenit companie publică în 2021, printr-o listare în care a atras cu 255 de milioane de dolari mai puţin decât se aştepta.

Pe lângă eşecul recent de a atrage fonduri, eşecul din ianuarie al lansării unei rachete a mărit presiunea asupra companiei.

Reuters a relatat săptămâna trecută că Matthew Brown, din Texas, a fost în discuţii pentru a investi 200 de milioane de dolari în companie. Acele discuţii s-au prăbuşit, au declarat luni, pentru Reuters, două persoane familiarizate cu discuţiile, care au cerut să nu fie identificate.

Virgin Orbit, a declarat săptămâna trecută, după ce Brown a apărut la CNBC, că ”observă comentariile făcute de Matthew Brown în legătură cu compania” şi a adăugat că este în discuţii referitoare la investiţii cu potenţiali parteneri, dar a refuzat să comenteze în continuare.

Brown a refuzat să comenteze luni.

Din noiembrie, BVirgin Group a oferit o finanţare de 50 de milioane de dolari companiei de lansare a sateliţilor, sub formă de datorii garantate cu echipamentele sale şi alte active, în cazul unui faliment, potrivit documentelor depuse la autorităţile de reglementare.

Virgin Orbit i-a trimis în concedii fără plată aproape toţi cei 750 de angajaţi, pe 15 martie, în ceea ce un purtător de cuvânt a numit ”o pauză operaţională”, în timp ce compania a căutat o salvare financiară care să-i permită să se concentreze pe îmbunătăţirea designului rachetei.

Un grup mic de angajaţi s-au întors la muncă pe 23 martie, pentru a se concentra pe munca la motorul rachetei, se spunea la acea vreme într-un e-mail adresat personalului.

Compania se aşteaptă ca disponibilizările să fie finalizate în mare parte până pe 3 aprilie.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.