Analistul politic George Friedman anunță că SUA și Rusia au început negocierile pe tema războiului din Ucraina: Concesii de neconceput devin posibile


Rusia ar fi acceptat invitația SUA de a se angaja în discuții de pace pe tema războiului din Ucraina, scrie reputatul analist american George Friedman pe siteul său, Geopolitical Futures.

„Rusia a acceptat invitația Washingtonului de angajare în discuții de pace pe tema războiului din Ucraina. Amândouă, desigur, sunt rezervate. Rezervele Rusiei vin din faptul că are nevoie să mențină teritoriu în Ucraina. Rezervele Americii sunt legate de nevoia de a se asigura că Rusia renunță la teritoriile din Ucraina”, a scris Friedman.

În opinia acestuia, negocierile vor fi dificile, pentru că războiul din Ucraina s-a transformat într-un conflict de uzură, precum Primul Război Mondial, în care ambele tabere se tem de eșec și luptă doar ca să arate că nu se tem de cealaltă.

„Teama mutuală de eșec este ceea ce le conduce către un acord negociat, oricât de detestabil și războinic va fi procesul care duce acolo. Verificarea instinctului este urmată de realitatea emergentă despre cât poți juca și cât poate juca inamicul tău, două variabile care sunt luate în considerare zilnic de lideri și de soldați. Concesii de neconceput devin posibile. Cu cât totul e mai încețoșat, cu atât fiecare tabără va fi mai înfricoșată de posibilitatea că va ceda subit. Volodimir Zelenski vrea o Ucraină independentă, Vladimir Putin vrea să fie președintele Rusiei și SUA vrea ca războiul să se termine fără victime americane. Niciunul nu este atât de încrezător precum pare”, a încheiat Friedman.

Reamintim că acum câteva zile, după o vizită oficială în SUA, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Rusiei ar trebui să i se ofere garanții de securitate.

În timpul aceleiași vizite, președintele Joe Biden afirma că este gata să discute cu Vladimir Putin despre încheierea războiului.

sursa: r3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.