Antena 3, acuzată că a furat imagini de la emisiunea „Lumina Cuvântului”. Postul partener al CNN a încercat să acopere sursa imaginilor.

best auto leo vaslui

Postul de televiziune Antena 3 este acuzat că a furat imagini care aparțineau emisiunii online „Lumina Cuvîntului”, informează un comunicat.

Mai precis, postul Antenar 3 „a difuzat un reportaj video editat din mai multe videoclipuri printre care două aparținând Lumina Cuvântului”. Partenerii CNN nu au menționat sursa, ba mai rău, chiar au acoperit-o, pentru a se crea impresia că imaginile sunt originale.

„În data de 17 decembrie, postul de televiziune Antena 3 CNN a difuzat un reportaj video editat din mai multe videoclipuri printre care două aparținând Lumina Cuvântului. Videoclipurile noastre au fost descărcate ilegal și editate ulterior. Logo-ul Lumina Cuvântului a fost blurat și acoperit grafic, astfel încât nu se mai poate identifica sursa imaginilor și de asemenea nu a fost menționată sursa lor. Unul dintre videoclipurile noastre care a fost difuzat fără acordul nostru, a fost transmis în direct pe pagina noastră de Facebook. Reportajul difuzat a fost postat ulterior pe contul de YouTube al televiziunii Antena 3, acesta fiind condiționat de reclame comerciale.

Este regretabil faptul că o televiziune care se pretinde a fi prestigioasă și demnă de un parteneriat cu CNN, descarcă videoclipuri ilegal și difuzează imagini încălcând drepturile de autor și de proprietate intelectuală. Lumina Cuvântului este un proiect jurnalistic independent și este protejat prin lege în ceea ce privește drepturile de autor și proprietate intelectuală. Amintim faptul că pirateria informatică este interzisă conform legislației în vigoare. (Legea nr. 8/1996) Pirateria informatică reprezintă descarcarea de conținut digital protejat de drepturi de autor fără permisiune. În ciuda ilegalitatii acesteia pirateria online este practicată din anumite motive și prin urmare se pare că este chiar încurajată de către anumite instituții de presă”, se arată în comunicatul emisiunii „Lumina Cuvântului”.

Antena 3 a procedat asemănător și cu un material publicat de R3media. Antena3 CNN a preluat filmulețul realizat de R3media despre evenimentul minunat petrecut în Parlamentul de la Chișinău, de la 1 decembrie 2022: atunci, mai mulți copii și parlamentari au strigat „Jos Hotarul de la Prut”.

Ca și acum, și atunci Antena 3 a acoperit sursa materialului, pentru a nu se vedea de unde l-a furat.

Sursa: R3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.