Arabia Saudită şi alţi producători de petrol din cadrul OPEC+ au anunţat duminică reduceri voluntare ale producţiei lor de petrol

best auto leo vaslui

Arabia Saudită şi alţi producători de petrol din cadrul OPEC+ au anunţat duminică reduceri voluntare ale producţiei lor, Riadul afirmând că va reduce producţia cu 500.000 de barili pe zi (bpd), din luna mai şi până la sfârşitul anului 2023, scopul fiind asigurarea stabilităţii pieţei, a informat presa de stat saudită, citată de Reuters.

Viceprim-ministrul Rusiei a mai spus că Moscova va prelungi o reducere voluntară de 500.000 bpd până la sfârşitul anului 2023.

Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Irak, Oman şi Algeria au declarat că vor reduce voluntar producţia în aceeaşi perioadă de timp.

Emiratele Arabe Unite au declarat că vor reduce producţia cu 144.000 bpd, Kuweitul a anunţat o reducere de 128.000 bpd, în timp ce Irakul a spus că va reduce producţia cu 211.000 bpd, iar Omanul a anunţat o reducere de 40.000 bpd.

Algeria a declarat că îşi va reduce producţia cu 48.000 bpd.

Ministerul saudit al energiei a declarat într-un comunicat că tăierea voluntară a producţiei de ţiţei a regatului este o măsură de precauţie, care are rolul să susţină stabilitatea pieţei petrolului.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.