Au tăiat pădurile țării și refuză să pună altele în loc. Legea AUR pentru 1.000.000 de hectare de pădure respinsă de parlament

best auto leo vaslui

AUR a depus un proiect de lege prin care se identificau terenurile degradate și pe ele se plantau 1.000.000 de hectare de pădure. Cu toate că măsura era una bună, coaliția toxică care conduce România a respins legea, fără nici un motiv.


Pădurile joacă un rol vital în menținerea echilibrului ecologic al planetei noastre.

Ele reprezintă un important furnizor de oxigen, captator de dioxid de carbon și echilibru climatic.

Pădurile oferă habitatul natural pentru milioane de specii de plante și animale, contribuind la biodiversitatea planetei.

Acestea protejează solul împotriva eroziunii, reduc efectele inundațiilor și secetelor și îmbunătățesc calitatea apei din râuri și pânzele freatice.

De asemenea, pădurile sunt importante pentru economia locală și globală, fiind utilizate pentru lemn, hârtie, producția de energie, turism, etc.

În plus, ele reprezintă un loc de recreere și relaxare pentru oameni.

PSD și PNL au greșit în primul rând pentru că au pus interesele politice și personale înaintea intereselor naționale și ale mediului înconjurător. Prin numirea unor persoane incompetente sau corupte în funcții cheie, au permis ca tăierile ilegale de păduri să aibă loc sub ochii autorităților sau chiar cu ajutorul acestora. Acest lucru a dus la distrugerea unor zone întinse de pădure, având un impact negativ asupra mediului, biodiversității și calității vieții oamenilor.

În plus, prin faptul că au protejat cei vinovați de astfel de activități, au perpetuat această practică distructivă, dând astfel un semnal negativ că tăierea ilegală de păduri este acceptabilă sau chiar încurajată. Prin ignorarea legislației și a normelor de mediu, au creat o cultură a impunității care a perpetuat acest comportament distructiv și a afectat în mod semnificativ mediul înconjurător și calitatea vieții oamenilor.

Pădurile sunt vitale pentru mediul înconjurător și au un rol important în menținerea biodiversității, a calității aerului și a aprovizionării cu apă dulce. Ele contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și sunt importante pentru combaterea schimbărilor climatice. Prin urmare, tăierea ilegală a pădurilor are un impact negativ asupra mediului și a vieții oamenilor și este o problemă serioasă care trebuie abordată cu fermitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.