AUR a reușit să oprească demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu. USR de la 2 îl voia dat jos

best auto leo vaslui

Un protest organizat de AUR a reușit să blocheze demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu. Acest lucru și-l propusese primarul USR de la sectorul 2:

„JOS LABELE DE PE ISTORIA ROMÂNIEI!

Un nou „tribunal al poporului”, la fel de legitim și de imparțial în fata Istoriei, se pregătește astăzi sa șteargă din peisaj un bust al filosofului Mircea Vulcanescu.

Ucis în barbarele temnițe bolsevice, Vulcanescu este acum vânat în neființă de urmașii celor care i-au dictat vinovăția în anii cumpliți ai ocupației sovietice.

SA NU NE RĂZBUNAȚI! a fost indemnul lăsat cu gură de moarte de un martir trecut prin toate chinurile imaginate de călăii unei Românii înlănțuite în încercarea iluzorie de a dezrădăcina și de a șterge din memoria colectiva sentimentul național.

Dacă astăzi suntem în fața Primăriei Sectorului 2, care plănuiește sa dicteze eliminarea bustului lui Vulcanescu din spațiul public, asta înseamnă că planul bolșevicilor de acum 78 de ani, dar și al nepoților acestora din zilele noastre este sortit eșecului.

Istoria Romanilor nu se mai votează în comitete de partid prezidate de comisari sovietici” scrie AUR pe propria pagină de socializare.

Cine a fost Mircea Vulcănescu

Mircea Vulcănescu  s-a născut în data de 3 martie1904, în București, România.

El a fost un mare filolog, filosof, publicist, sociolog și politician român condamnat în 1946 de un tribunal sovietic din România pentru crime de război, pentru curajul de a fi susținut lupta pentru eliberarea Basarabiei. El a făcut parte din Guvernul Ion Antonescu ca subsecretar de stat în Ministerul de Finanțe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.