COALIȚIA menține pensiile speciale pentru primari dar le amână până la alegeri

best auto leo vaslui

Cu Ocazia alegerilor din anul 2020 actualul sistem de partide politice, cel care conduce România, a promis și primarilor pensii speciale.

PSD și PNL asta știu cel mai bine: să țină primarii aproape și mulți ca să le facă lor jocurile electorale.

În acest fel au reușit să îi escrocheze pe primari și să îi determine să aducă oameni la vot pentru partide.

Cum majoritatea românilor nu merge la vot, că așa li se spune: votul tău nu contează, ajunge ca o minoritate să ne decidă viitorul. Un vot lipsă înseamnă că sistemul își dublează puterea.

De ce să aibă doar Nicolae Ciucă pensie specială când ar putea avea și Emil Boc?

Motivația este aceeași ca de fiecare dată: primarii trebuie respectați financiar, doar dacă au pensii speciale ei vor fi mai corecți , mai cinstiți, mai muncitori.

Așa au spus și când au dat la partide subvenții publice de zeci de milioane de euro pe an, dar oamenii din partide au furat și cu mai mult elan căci doar se obișnuiseră cu banii mulți din subvenția publică. Banii dați la politicieni nu i-au făcut pe primari mai puțini corupți, mai muncitori sau mai inteligenți.

Cică primarii nu au voie să desfășoare alte activități, de parcă un zidar, un frizer sau un bucătar ar mai avea timp după program să mai practice și alte meserii. Acum pe bune, te faci primar și mai putem presupune că ai timp și de alte meserii? Păi atunci nu te mai fă primar. Să conduci o administrație publică nu este o meserie part-time, îți ocupă chiar tot timpul.

Este ca și cum am presupune că niște primari slabi, nepricepuți, nepregătiți ar fi fost niște buni oameni de afaceri, dar cumva ei s-au sacrificat pentru cetățeni și au rămas primari.

Sigur că nu este așa.

Pentru că bani pentru pensiile speciale nu există nici astăzi la bugetul de stat, pentru plata lor fiind sacrificate investițiile, coaliția doar a promis, dar nu le-a dat primarilor pensii speciale.

Dar primarii au deja pensii normale, bazate pe contributivitate, așa cum au toți românii. Încasezi salariu, plătești taxe și ai pensie.

Aplicarea acestei măsuri nu a fost anulată, așa cum era corect, ea a fost amânată. Adică? Adică la fiecare 12 luni se promite primarilor că nu de anul viitor, poate data viitoare.

Amânat nu înseamnă anulat. PSD și PNL lasă implementarea pentru anul electoral 2024, atunci să vină banii la primari, ca următoarea guvernare să se lovească de ea, nu ei.

Aceeași strategie a fost aplicată și în acest an. În luna noiembrie guvernul a emis o hotărâre prin care plata pensiilor speciale ale primarilor să se amâne până în 2024.

Dar în 2024 este an electoral, anul în care toți primarii vor primi pensii speciale. Suntem siguri că nu va mai exista nici o amânare , doar este anul în care se va arunca cu sinecuri și toată lumea va avea bani, chiar dacă banii nu vor mai avea valoare.

Nicolae Ciucă nu este un ministru liberal de dreapta. Nicolae Ciucă este un general construit de sistem, general cu pensie specială care răspunde la apăsarea unor butoane. Acesta nu a luat măsuri pentru majoritatea românilor care nu sunt politicieni, Nicolae Ciucă a menținut linia acordării de sinecuri pentru cei care aduc voturi către partidele sistemului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.