AUR, scrisoare de protest privind refuzul şefului DSU de a se prezenta la comisia de anchetă privind achiziţiile publice în pandemie / Partidul îl va rechema la audiere pe Raed Arafat, în perioada 13 – 17 martie

best auto leo vaslui

„Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, Secţiunea a V-a, art. 47 (f), (h), în data de 7 martie 2022, prin invitaţia Adresa nr 4c-36 din 29 01.03.2023, domnul dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, avea obligaţia de a da curs solicitării Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României de a se prezenta la audierea ce avea ca subiect furnizarea de informaţii referitoare la fapte sau împrejurări în legătură cu achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă de pe teritoriul României de către Ministerul Sănătăţii şi structurile din subordine”, arată AUR, în scrisoarea de protest.

Partidul consideră că neprezentarea lui Raed Arafat, în ciuda confirmării prealabile pe care a trimis-o marţi, 7 martie, la şedinţa de audiere a Comisiei, reprezintă „un gest grav de sfidare adus nu numai membrilor Comisiei, ci şi unei ţări întregi supusă unor condiţii de claustrare severe şi, în mare parte, nejustificate, pe întreaga perioadă a pandemiei”.

„Vă reamitesc pe această cale, domnule ministru, că şi la nivelul Parlamentului European există o comisie similară, care a început, deja, o serie de audieri, precum şi faptul că, în Parlamentul României, îşi desfăşoară activitatea şi alte comisii de anchetă şi de control a căror bună funcţionare nu a fost obturată, până acum, de asemenea atitudini din partea persoanelor invitate la audieri”, mai transmite George Simion.

El precizează că şefului DSU de e a remite o scrisoare Comisiei prin care îşi anunţă disponibilitatea de a răspunde unor întrebări adresate în scris este, de asemenea, „incalificabil”, având în vedere funcţia pe care o deţine în Ministerul Afacerilor Interne condus de Lucian Bode, precum şi responsabilitatea directă pentru achiziţiile făcute în perioada pandemiei.

„Vă anunţ, domnule ministru Lucian Nicolae Bode, că îl vom rechema la audieri în faţa Comisiei pe domnul dr. Raed Arafat, în cursul săptămânii 13-17 martie 2023 şi vă solicit, totodată, să faceţi deplin uz de funcţia pe care o deţineţi şi să depuneţi toate eforturile pentru ca domnul secretar de stat să poată da curs invitaţiei!”, a mai spus Simion, în scrisoarea de protest.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.