“Balada porcului”

best auto leo vaslui


Acu vreo 30 de ani am văzut un film burgăresc. Acțiunea se petrecea în timpurile comuniste, unde tatăl dintr-o familie cu 5 copii s-a gândit el să fenteze “gala” de partid și să crească un porc în beci, activitate intezisă atunci. Zis și făcut. Să-l fi văzut cum făcea curat la porc, noaptea și cara rahatul pe izlaz, apoi se spală cu apă rece, că atât era voie. Când se baga în pat nevasta-să se lega cu baticul la gura, că duhnea a rahat de porc!. Într-o seara a auzit că vine miliția în control prin sat. A coborât în beci, a legat porcul cu scoci pe raț să nu guițe. Pe gura de la beci care dădea în casa, a pus copii să cante după repertoriu patriotic. Milițianul venit în control le-a spus că au fost reclamați “pe baza de guițat”, auzit de către un vecin pe la două noaptea. La foamea care era în sat, numai guițatul iți lasă gura apă! Bietul vecin, o fi având coșmaruri cu “șunci”.
Când au tăiat porcul, întăi l-au îmbătat cu o sticlă de votca să nu guițe. Carnea o preparau după 3 dimineața și o mâncau tot atunci. Înfulecau copii atunci de parcă era ultimul porc de pe fața pământului.
Intorcându-mă la noi, stau și mă gândesc că întoarcerea la tradițiile de acum 40-50 de ani se împlinește sub ochii noștri. Frig ce-am făcut pe timpul comuniștilor nu doresc la nimeni dintre copii ăștia de acum. Atunci erau blocuri neizolate, geamuri crăcănate de băgai mana până afara și calorifere reci. Îngheță apa în sticla lângă tine. Nu crezi daca n-ai trăit! Cum se întoarce moda și evazații vin din nou la putere iaca și frigul își caută locul printre noile obiceiuri românești. După ce au ridicat preturile la cer ce s-au gândit marxiștii de rit nou? Să continuie teroarea prin tactici noi! Au inventat “ceferticatul”și amprenta de carbon. Adică. economie nene, că altfel devii dușman al poporului. Te îmbuibi cu vaca “part” și stai la 25 de grade? Hai gata, ați ajuns în epoca de aur! Împotrivă “troglodiților” care vor să stea în căldură la iarna s-au luat camere cu termoviziune de vreo 24 milioane de euro. Astea sunt cu bătaie lunga. Cele uzuale lucrează intre -20 la +50 citește și amprenta termica a omului, iar când vor fi interzise și a animalelor. Nu stiu daca vede în beci. Poate acolo vă sta porcul! Când vor fi date și ”normele” de aplicare, vă putea fi declanșată ”vânătoarea” de români care depășesc cele maxim 19 grade impuse de Comisia Europeană”, după cum zice “Naționalul”. Sancționarea cu amenzi poate fi pe modelul plandemiei.
Ce-i drept, mare secret acoperă achizițiile și motivul, dar prietenii stiu de ce! Așa prevede masterplanul cu crize. Criza sanitară, criza financiară, criza economică, criza climatică și tot așa. Singura criză că ne-a ocolit este cea de proști! Aici podiumul este poleit cu aur!
Care vasăzică camerele astea cu termoviziune pot citi de la distanta ce temperatura ai în casa și nu te mai poți lăfăi că până acum. O să scazi temperatura după cum merge bursa. Daca azi se anunță că e voie numai 16 grade, atât să fie!
În concluzie aceste scule, unele de mii de euro, pot face parte din arsenalui de lupta împotrivă terorismului climatic. Ce? Nu va mai făcut unul teroriști că nu vreți la injectare?
Știrea zilei vă suna așa: “Azi la Turluiești a fost arestată o celula de teroriști formată din doi adulți și trei copii. Au fost surprinși în flagrant la 22 grade Celsius cu focul în sobă arzând. Cine știe câți pomi au suferit de pe urma acestor infractori? Duhoarea de lemn se simte și acum în aer! Andreea ai legătură în studio”!
Dar unele categorii se descurcă! Unele ies la “încălzire” pe centura iar alții s-au apucat de transhumanta: iarna în Bahamas, vara în Românica. Cică-i mai ieftin să stai acolo, decât să muncești aici!
P.S.paradox: Gradele de votcă rusească nu-s totuna cu gradele Celsius, cum nici porcul n-are vreo legătură cu încălzirea globala!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.