,, CĂMINUL CULTURAL CĂZĂNEȘTI” – oglinda “culturalizării” românești

best auto leo vaslui


Un strigăt la cer al unui cetățean din satul Căzănești

Chiar și într-o scurtă plimbare prin orașul nostru ,vezi atâta tristețe încât mi-am adus aminte că trecutul cu toate greutățile, sale ne oferea clipe când mai uitam de griji , nevoi și sărăcie , toate acestea își rezumau activitatea în jurul căminului cultural din fiecare sat.

Dar în minte îmi vine satul meu natal Căzănești , sat ce aparține de orașul Negrești în care noi tinerii s-au cei mai în vârstă nu ne-am bucurat la vremea aceia de a avea în sat un cămin cultural .

Dar anii au trecut , au venit timpuri moderne , timpuri în care s-a uitat de locurile natale , de tradiții , de obiceiuri. A intervenit modernismul democratic și de aici totul s-a prăbușit pentru noi și copiii noștri.Pe plan local , printre multe , foarte multele promisiuni electorale s-a în actualitate și continuarea acestui lăcaș de cultură care ar putea să se numească ,, CĂMINUL CULTURAL CĂZĂNEȘTI”. Dar la vremea aceia proaspătul investit primar , a promis continuarea acestei construcții uitate în paragină de predecesorul său , asumându-și terminarea si de ce nu inaugurarea acesteia.. La fel timpul a trecut , a trecut și peste ruinile acestei tentative de schelet din bolțari , martor sunt imaginile de mai jos, care la fel , repet în timp s-a deteriorat , au dispărut din materiale și imaginea acestui loc arată jalnic , și bani aruncați în vânt. Satul Căzănești unde oamenii sunt modești , gospodari și cu bun simț vor să amintească conduceri actuale că și satul lor aparține orașului Negrești .

Scriu aceste rânduru cu un gust amar , un gust ce vine de la actualitatea vremurilor prin care trecem ,și o dată cu aceste vremuri vedem pasivitatea celor aleși și neputința lor , care în campanie îmbătați de aburii puteri promiteau utopiile zilelor care le parcurgem .

Sper ca cei din conducerea primăriei să-și îndrepte privirile și spre această clădire uitată și părăsită .

Șansele sunt puține fiindcă suntem mici , suntem nebăgați în seamă .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.