China a trimis 30 de avioane și cinci nave de război în Taiwan.

best auto leo vaslui

BEIJING, 15 aug. – Armata Populară de Eliberare a Chinei a trimis luni 30 de avioane de război și cinci nave de război în Taiwan, a declarat ministerul apărării al insulei.
„Începând cu ora 17:00, forțele armate ale Taiwanului au detectat cinci nave și 30 de avioane ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei, dintre care 15 au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan”, a declarat ministerul apărării al insulei într-un tweet.

Se observă că printre aeronavele militare care au trecut așa-numita „linie mediană” se numărau un elicopter antisubmarin Z-9, opt avioane de vânătoare Su-30, patru J-16 și două J-11.
Taiwan a trimis o patrulă aeriană pentru a monitoriza situația și, de asemenea, a desfășurat sisteme de rachete antiaeriene, potrivit agenției.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian, a declarat luni că armata chineză efectuează din nou exerciții militare și patrule în jurul Taiwanului, ca răspuns la o vizită a unei delegații de congresmeni americani pe insulă.

O delegație de congresmeni americani condusă de senatorul Ed Markey a sosit duminică în Taiwan pentru o vizită de două zile. Sa raportat anterior că delegația se va întâlni cu înalți oficiali taiwanezi pentru a discuta relațiile SUA-Taiwan, securitatea regională, comerțul și investițiile, lanțurile globale de aprovizionare, schimbările climatice și alte probleme importante de interes reciproc.

Relațiile oficiale dintre guvernul central al Republicii Populare Chineze și provincia sa insulară au fost întrerupte în 1949, după ce forțele Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek, învinse într-un război civil cu Partidul Comunist Chinez, s-au mutat în Taiwan. Contactele de afaceri și informale dintre insulă și China continentală au reluat la sfârșitul anilor 1980. Încă de la începutul anilor 1990, părțile au început să contacteze prin intermediul organizațiilor neguvernamentale – Asociația Beijing pentru Dezvoltarea Relațiilor de-a lungul strâmtorii Taiwan și Fundația de Schimb Trans-Strâmtoarea din Taipei.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.