Cine sunt polițiștii prinși în flagrant când luau mită în centrul Capitalei

best auto leo vaslui

Un ofițer și un agent de poliție au fost prinși în flagrant, joi, 27 aprilie, luând mită în zona Dorobanți din Capitală.

Acţiunea, realizată în colaborare de DGA şi DNA, a fost desfăşurată pe baza informaţiilor potrivit cărora cei doi poliţişti, un ofiţer şi un subofiţer, ar fi oprit şoferii în trafic pentru presupuse încălcări ale legislaţiei rutiere, solicitându-le apoi diverse sume de bani pentru a nu le aplica sancţiunile legale, afirmă surse apropiate anchetei.

Întreaga operațiune a DGA a fost transmisă în direct de televiziuni, care i-au filmat inclusiv pe cei doi polițiști și pe cetățeanul străin care ar fi colaborat cu anchetorii pentru acțiunea de prindere în flagrant.

Astfel, cei doi polițiști au fost identificați: comisarul Andrei Pantea și agentul Vali Olteanu.

Andrei Pantea a fost ales, în octombrie 2020, președinte al Filialei Dâmbovița a SIDEPOL – Sindicatul Democratic al Polițiștilor. Potrivit chindiamedia.ro, Andrei Pantea avea în 2020 38 de ani și este polițist din anul 2006. A activat ca ofițer CSTIC la IPJ Dâmbovița, ulterior la Poliția Pucioasa, Serviciul Investigații Criminale , Serviciul AESP și la Poliția Răcari-Formațiunea Investigații Criminale.

Reacția Poliției Capitalei

Poliția Capitalei a anunțat, despre cei doi polițiști din cadrul DGPMB vizați de o anchetă privind fapte de corupție, că s-a dispus de către conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern.

La finalizarea verificărilor urmează să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.

„De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității. Precizăm faptul că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se disociază de astfel de comportamente și sprijină organele abilitate în anchetele derulate”, potrivit Poliției Capitalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.