Mită pentru angajări la Metrorex: până la 7.500 de euro pentru un post de mecanic

best auto leo vaslui

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii noiembrie 2022, inculpaţii ”au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX S.A. pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă”.

„Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul METROREX S.A., persoane care îi cunoşteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de inculpaţii P.D. şi B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceştia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul”, a mai transmis sursa citată.

Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro.

„Totodată, la data de 26.04.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de alţi nouă inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX S.A”, precizează procurorii.

Potrivit acestora, în 27.04.2023, Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.