Ciurda lui “Rezist” și Românica veselă

best auto leo vaslui


Azi după o plimbare prin centrul civic mă așezai pe o banca. La un moment dat în față mea se aciuă în mare grabă un bondar gâfâind nevoie mare. Se opri să-și tragă sufletul zisei eu, când din colțul prefecturii au apărut trei gealai dotați cu plase de prins fluturi. În fruntea lor se află marxistul șef supranumit ” Spaima Bondarilor” (asta mănâncă tot ce zboară și se târăște)! Ființe neajutorate spusei, și pusei piciorul în față, să palmez gândacul. Galiganul șef se uită împrejur ca tampul de i se lungi față, exclamând: a scăpat bondaru!
Asta-i nepotul Fritului de la Timiș. Ăla nu știu dacă se da la bondari, că el a venit în Românica cu experimente energetice de genul, cum să ții un oraș în frig!. A stabilit recordul la lipsa de căldură. El a început direct cu economie 100% de-a băgat boală în bieții oameni. Tot Fritul de Timiș a inventat “apartamentul congelator”. Mare personalitate!
Vărul sau de capitală zis și “Muculet” a stabilit recordul la rapăn. A ținut concetățenii nespălați luni și ani până aceștia au făcut solzi de s-au speriat doctorii c-ar fi apărut o nouă infecțioasă. “Muculet” iubește parcurile și are un proiect numit “reîntoarcerea în mezozoic”. Astfel toate parcurile au fost lăsate de izbeliște și au fost cucerite din nou de reptile și zburătoare. Motoul sau este: “să lăsăm natură să-și urmeze cursul evoluției”. Tot el a stabilit recordul la cozi: sunt unii care așteaptă semnarea unui aviz pentru racord la gaz sau curent de multe luni. Când este asaltat cu invective de cetățeni, le spune simpatic: “zambiti și fiți fericiți”.
Tot din familia lor, că aici nu mai șții care, cum și cu cine, este și Clotinica de la sectorul 1, doctor în managementul gunoaielor. Și-a dat diplomă în tehnologia obținerii sucului de container. Nu întâmplător musteau pungile de gunoi în tot sectorul. Ea a venit cu primul experiment, când nici nu fusese numită, că doar n-a fost aleasă pe bune. A avut parteneriat cu firma de rucsacuri încăpătoare stabilind numărul record de buletine de vot jăpcarite din depozit. În același sector au fost puse baze primelor ingrasatorii de șobolani altoiți care cresc și acum că n-au fost recoltați încă.
Probabil toate acestea vor fi generalizate la un moment dat: foame, frig, dușuri la grămadă, bondari, gunoaie, șobolani, etc. Zâmbiți și fiți fericiți!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.