Cristoiu: Mesajul de „ghiorţan” al vizitei lui Iohannis în Japonia şi Singapore pentru români este „Bă, eu petrec, nu muncesc”

best auto leo vaslui

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vizita preşedintelui Iohannis în Japonia şi Singapore reprezintă un moment care întăreşte imaginea de turist de lux a şefului statului, lipsa de bun simţ şi indiferenta faţă de reactiile românilor, cu efecte dezastruoase pentru PNL.

Ion Cristoiu spune ca vizita sefului statului este lipsita de pragmatism, fara scop, iar imaginile cu avionul de lux pe care l-a inchiriat pentru deplasare arata ca a fost vorba mai degraba despre o excursie.

„Daca va uitati la toata aceasta iesire, ea are aspectul unei excursii. De ce? In primul rand avionul, nu e vorba ca nu s-a dus cu un avion de linie. In asemenea situatii, eu nu sunt adeptul populismului. Conducatorii politici nu au timp (…) problema e ca in cazul de fata nimic nu e subordonat pragmatismului, adica scopului. Scopul era ca presedintele Romaniei, care se duce dupa atata timp in Japonia, pe langa protocolulul de semnare a parteneriatului, sa plece cu o echipa de investitori care sa se intoarca (cu contracte)”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gandurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Ion Cristoiu critica indiferenta si lipsa de bun simt a sefului statului, care, prin folosirea avionului de lux, transmite romanilor mesajul ca petrece, nu munceste.

„Iohannis nu a avut minima preocupare sa transmita in tara mesajul, ba, eu muncesc. Semnalul pe care el il transmite, nu altul, este ba, eu petrec. E bine? Asta este socant, indiferenta asta la ce zice romanul. Denota lipsa de bun simt. Pentru ca un om cu bun simt nu-si etaleaza fata de cei din jur … ca si eu ca vedeta nu-mi etalez masina. Nu am o masina complicata, dar daca as avea-o, nu m-as duce in Gagesti cu ea, unde se darama casele pe ei. E o chestiune de bun simt, nu ai voie sa-l umilesti pe cel de pe strada doar daca esti ghiortan (…) M-a facut sa surad ironic la ghiortanismul din avion. Circula acum ideea, si eu sunt prudent, ca de fapt a fost pus la cale un complot. Nu, lui ii plac. Este vorba de omul Klaus Iohannis, care este totusi un om cu facultate. De la un nivel de cultura in sus nu mai ai macrameuri. El are gusturi de oligarh din est”, a sustinut publicistul.

 

Ion Cristoiu mai spune ca vizita in Asia si ideea de lux transmisa de cuplul prezidential ar putea fi inceputul sfarsitului pentru Klaus Iohannis, conform zvonurilor din piata, reprezentand punctul culminant al imaginii de turist pe bani publici a sefului statului.

„Deja circula in piata zvonul ca acest moment e inceputul sfarsitului. Avionul nu l-a dat el. Deci cineva… pozele cu avionul… de regula, presa mogulista este prudenta cu el. De aici s-a nascut o intreaga teorie a conspiratiei, ideea fiind ca e inceputul sfarsitului. Implicatiile politice sunt uriase pentru PNL. Daca va uitati, momentul acesta este punctul culminant al unei imagini deja formate in legatura cu Klaus Iohannis. La Traian Basescu, in al doilea mandat, s-a creat incetul cu incetul imaginea tipului care se inconjoara de o gasca, de o camarila care se imbogateste. Adica era ideea mai inspre corupt, care face afaceri. Daca va uitati, imaginea acum este de turist. Uitati-va la povestea din Egipt, cand nu a mai pus el poze. El s-a pozat atunci cu ea. Care era ideea? Un turist de lux”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu adauga ca Iohannis este unul din oamenii ajunsi intr-un post de putere care nu gusta puterea in sine, ci beneficiile materiale, de comoditate.

„Deci imaginea din Egipt a fost un turist de lux in timp ce poporul geme. A venit vizita la San Francisco, la fel, turism de lux, cutare, cutare. Asta reprezinta unul din punctele de adancire a imaginii de sultan, de padisah, de calif, de seic, adica de om luxos, bogat, de om care foloseste banul statului, abuz in serviciu, in folos propriu. Din punctul meu de vedere, care il urmaresc din 2014 si am scris intruna, nu cred ca e o ciudatenie. Klaus Iohannis este unul din oamenii ajunsi intr-un post de putere care nu gusta puterea in sine, ci beneficiile materiale, de comoditate”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu sustine ca imaginea de lux transmisa de vizita lui Iohannis va avea un efect dezastruos asupra PNL, incapabil sa se disocieze de seful statului.

„Este un dezastru pentru PNL. Nici acum nu a reusit sa se disocieze de el. Oricum era o piatra de gatul PNL. (…) Nu exista o factiune in PNL ca sa se delimiteze pentru ca PNL nu are presedinte. Daca venea unul cum era Nastase la PSD sau chiar Ciolacu. Acolo e Ciuca sa traiti si in gruparile de acolo toti se uita la arbitrul de la Cotroceni. Ei depind in continuare de el. Si ei mai stiu un lucru. El este cumplit de ranchiunos. Toti care l-au cunoscut spun ca e ranchiunos fata de cei din jur, cum a fost cu Orban”, a amintit publicistul.

Ion Cristoiu nu crede ca fotografiile cu avionul de lux in care a calatorit Iohannis au fost livrate de PSD, ci este vorba mai degraba de o comanda venita de sus, in urma unui acces de ranchiuna al sefului statului dupa respingerea aderarii Romaniei la Schengen.

„Nu au venit de la PSD. Au venit de sus, sus de tot. Exista o ipoteza cu care eu sunt de acord, desi pare ciudata. Mai tineti minte dupa Schengen, el a avut dupa sedinta Consilului JAI, o iesire cam ranchiunoasa, cand a zis aha, si unde e solidaritatea, cutare, cutare. El cazul Schengen l-a luat personal. Si cred ca a inceput sa-i confunde pe aia cu Ludovic Orban. El are ranchiuni care nu au legatura cu calculul politic, e in stare sa se sinucida politic pentru a-si rezolva problemele. Povestea cu paltonul (n.r trantit pe capota masinii cu ocazia unei vizite la Paris in 2015) a fost pentru mine cea mai tare expresie a arogantei. Aia a exprimat pentru prima data o ranchiuna. Exista si ipoteza ca de fapt Schengen-ul era in schimbul Bistroe. Undeva e o comanda. Toate alea cu avionul… nu e in stare PSD pentru ca stie ca, daca face chestia asta, intra in opozitie”, a sustinut publicistul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.