George Simion (AUR): Câinii latră, caravana trece. Mergem înainte cu proiectul spitalului mobil

best auto leo vaslui

AUR PENTRU SANĂTATEA ROMÂNILOR reprezintă dovada vie că partidul AUR nu se abate de la angajamentele asumate încă de la înființare, indiferent de piedicile puse de sistem și indiferent de riscuri.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2020 AUR a promis că imediat ce va intra în parlament, va iniția o propunere legislativă pentru a elimina subvenția publică acordată de guvern partidelor parlamentare, iar în cazul în care inițiativa legislativă va fi respinsă de majoritatea parlamentară, banii primiți drept subvenție de la bugetul de stat vor fi utilizați pentru a construi un spital, care va fi ulterior donat statului pentru exploatare.

Nu mai puțin de 3 inițiative legislative au fost depuse de AUR pentru modificarea legislației referitoare la finanțarea partidelor politice din fonduri publice:

Pl-x nr. 249/2021, respinsă definitiv, prin care am propus eliminarea oricărei forme de finanțare a partidelor din banii publici.

Pl-x nr. 253/2021, respinsă definitiv, prin care am propus introducerea în categoria cheltuielior eligibile din subvenția publică a investițiilor în ‘’bunuri mobile/imobile destinate interesului general, anume așezăminte culturale, medicale sau sociale’’, pentru a crea cadrul legal necesar construcției spitalului.

Pl-x nr. 658/2022, respinsă de Senat și tergiversată în comisiile Camerei Deputaților, prin care am propus diminuarea limitelor între care se alocă anual sume partidelor politice din fondurile publice de la 0,01%-0,04 din PIB, la 0,0025%-0,01% din PIB.

Așa cum partidele care au guvernat țara în ultimii 30 de ani nu vor să oprească această finanțare masivă a partidelor din banii contribuabililor, prin care se finanțează de fapt interesele proprii ale șefilor de partid, confortul, secretarele și publicitatea mascată, AUR nu vrea să se oprească din dorința de a întoarce banii primiți către români.

Analizând toate posibilitățile legale prin care ne putem respecta angajamentul față de români, am găsit posibilitatea de a îmbina promovarea politică cu oferirea de servicii medicale către cetățenii aflați în zonele cele mai defavorizate, lipsiți de resurse financiare și fără acces la o infrastructură medicală.

În acest sens, Congresul Extraordinar AUR din 02.12.2022 de la Alba Iulia a aprobat Strategia de propagandă politică a AUR, care reglementează practic proiectul AUR PENTRU SĂNĂTATEA ROMÂNILOR.

Nu vom schimba cu acest proiect sistemul sanitar românesc, nici nu vom revoluționa medicina, dar vom arăta că nu ne abatem de la promisiunile noastre, nu renunțăm la politica de a face totul pentru români, iar o singură viață dacă vom salva, considerăm că am folosit mai bine acești bani, decât au făcut-o toate partidele sistemului care au aruncat cu zecile de milioane de euro în firmele de casă și în propriul confort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.