George Simion avertizează – Lucian Bode vrea o lege pentru descurajarea protestelor – Pedeapsă cu închisoare până la 5 ani

best auto leo vaslui

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode vrea să impună o lege care să pedepsească protestatarii cu închisoare de la 1 la 5 ani. Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a apărut acest proiect împreună cu vestitul pachet de legi care interzice plățile în numerar și obligativitatea angajatorilor de a livra salariile în conturi bancare.

Iată ce a spus George Simion: Protestul de sămbătă unde au fost peste 20.000 de români nu a fost difuzat la TV și nu s-a vorbit despre el. Dar protestul de la Parlament unde au fost câteva incidente izolate a fost transmis la toate posturile TV cu acuzații la adresa AUR.

Liderul AUR susține că la presiunea românilor, coaliția a renunțat la cele mai nocive măsuri din Pl-x 145.

Coaliția revine cu proiectul liderului PNL și al secretarului general al partidului, Nicolae Ciucă și Lucian Bode, privind modificarea Codului. În forma propusă de cei doi, închisoarea era cuprinsă între 1 an la 5 ani. Acum, adunările publice se pot pedepsi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În forma actuală a legii nu este prevăzută pedeapsa cu închisoarea.

Legea este de natură să intimideze organizarea și participarea la demonstrații sau mitinguri de protest, ceea ce afectează însăși fundamentul democrației, iar libertatea de exprimare și libertatea întrunirilor sunt garantate de Constituția României și nu pot fi îngrădite în niciun fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.