George Simion: România ar trebui să înceteze acordarea de asistență Ucrainei cât timp acolo „românii sunt batjocoriți”

best auto leo vaslui

România ar trebui să înceteze acordarea de asistență Ucrainei cât timp acolo „românii sunt batjocoriți”. Acest apel a fost făcut de liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion.

„România nu mai trebuie să ajute Ucraina dacă românii sunt batjocoriți în continuare acolo!” – a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

George Simion a numit noua lege ucraineană privind minoritățile naționale drept „o dezamăgire pentru comunitatea românească”.

Ucraina are o lege a limbii, conform căreia cetățenii țării sunt obligați să folosească doar limba ucraineană în toate sferele vieții publice. Aceasta este îndreptată, în primul rând, împotriva limbii ruse, dar încalcă și drepturile altor minorități naționale. Pe 21 decembrie, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a acuzat Kievul de crearea unui sistem de discriminare împotriva minorităților naționale încă din 2015.

El a criticat legea ucraineană privind minoritățile naționale și a adăugat că, în acest moment, Ungaria nu va ridica problema în legătură cu solidaritatea cu Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.