Gorghiu ne calmează – Susține că România Educată devine astăzi realitate: „Legile Educației au ajuns în plenul Senatului”

best auto leo vaslui

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că proiectul „România educată” va deveni realitate prin adoptarea, în plenul Senatului, for decizional în acest caz, a celor două proiecte de legi a învăţământului universitar şi a învăţământului preuniversitar.

Iată ce a spus aceasta: „Cel mai important proiect, de departe, pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi, este pachetul legilor Educaţiei. România educată devine astăzi realitate, sunt convinsă, prin votul coaliţiei aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizaţi. Peste 500 de amendamente au fost depuse şi în Senatul României la aceste legi.”

Ea a precizat că ministrul Educaţiei, Ligia Deca, va fi prezentă, în plen, ca şi la şedinţele Comisiei de învăţământ, în calitate de iniţiator.
Pe ordinea de zi a plenului de luni a Senatului, de această dată în calitate de primă cameră sesizată, se mai află un proiect legat de tema natalităţii prin care TVA este redus la 5% pentru produsele destinate copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.