Mircea Miclea, despre greva profesorilor: „Acum poate vedea toată lumea ipocrizia președintelui și ministrului Educației”

best auto leo vaslui

Psiholog și fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, Mircea Miclea a declarat că acum este evidentă pentru toată lumea „ipocrizia politicienilor”. „În primul rând a președintelui și a ministrului educației, care la rândul lor au acceptat cea mai mică alocare din PIB pentru educație, deși pe toate canalele susțin că educația este prioritate națională”

Iată ce a spus acesta: „Este evident că este nevoie de o salarizare mai bună a profesorilor, dacă dorim să mai avem profesori de bună calitate în următorii ani în învățământ. Pe de altă parte, mi se pare destul de tardivă reacția sindicatelor. Era evident că atunci când se alocă 2,1% din PIB pentru educație, banii nu vor ajunge pentru salarii decente, în condițiile unei inflații crescute. Ei au știut și cât de mare este inflația și cât de puțin s-a alocat din PIB, cel mai scăzut procent din ’90 încoace, și totuși nu au protestat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.