Gorghiu susține că trebuie să ne obișnuim: „Sunt milioane de consumatori de droguri în România. Nu îi putem băga la puşcărie pe toți”

best auto leo vaslui

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că datele Agenţiei Naţionale Antidrog arată că în România sunt milioane de consumatori de droguri și nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare, iar procurorii DIICOT sunt insuficienți și de aceea sunt nevoiți să pună accentul pe marile reţele, nu pe consumatorii individuali.

Ea a arătat că procurorii DIICOT sunt copleşiţi de numărul foarte mare de dosare pe tematica droguri, iar majoritatea dosarelor sunt pentru deţinerea de cantităţi mici, pentru consum propriu.

Gorghiu a adăugat că majoritatea celor din dosare sunt tineri şi, dacă nu au antecedente şi au o conduită bună, atunci procurorii decid neînceperea urmăririi penale.

În 2010 vorbeam de 6.000 de dosare legate de tematica drogurilor, în 2015 de 8.700 de dosare, pentru ca anul acesta, doar în primele opt luni să avem 20.000 de dosare”, a adăugat Gorghiu.

Ministrul Justiției a precizat că DIICOT, care are competenţa exclusivă pe tematica droguri, are 190 de procurori.

Dacă de mâine aceşti 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracţiune din competenţa DIICOT, ci exclusiv de aceste 20.000 de dosare, tot ar veni 105 dosare pe fiecare procuror. Ca atare, trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile reţele”, a mai punctat ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.