Procurorii DNA dezvăluie motivele pentru care Dumitru Buzatu este considerat un pericol public

best auto leo vaslui

Cum a Controlat Dumitru Buzatu Proiectele și a Forțat Mita: Informații din Referatul de Arestare

Un nou capitol în lupta împotriva corupției din România se deschide astăzi, odată cu arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu, cunoscutul baron al județului Vaslui, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Referatul de arestare dezvăluie informații incredibile despre modul în care Buzatu a reușit să controleze proiectele Consiliului Județean (CJ) și să influențeze autoritățile publice cu atribuții de verificare și control, în scopul defavorizării celor care nu acceptau să ofere mită.

Referatul procurorilor DNA dezvăluie cum Dumitru Buzatu a folosit toate mijloacele posibile pentru a-și atinge scopurile. Acesta a încercat să determine reprezentantul societății SRL Neamț să modifice rezultatele expertizei tehnice în cadrul lucrărilor executate de SRL în proiectul POR, pentru a confirma indiciile de fraudă referitoare la cantitatea și calitatea materialelor utilizate de constructor. Presiunea asupra reprezentanților CJ Vaslui pentru a obține decontarea sumelor de bani către firma controlată de omul de afaceri Emil Savin a fost constantă.

Primul conflict între Dumitru Buzatu și Emil Savin a avut loc în 2021, când Savin a refuzat să ofere mită. Acest refuz a dus la apariția suspiciunilor cu privire la intervențiile președintelui CJ Vaslui pentru influențarea conducerilor unor autorități publice cu atribuții de verificare și control, în scopul defavorizării administratorului societății.

Expertul ieșean Radu Judele a devenit, de asemenea, parte a acestui joc al corupției, cerând o mită de 714.000 de lei pentru a modifica concluziile expertizei în favoarea lui Dumitru Buzatu. Această șpagă a fost mușamalizată într-un contract de servicii, iar concluziile modificate au fost acceptate ulterior de către reprezentanții CJ Vaslui.

Referatul de arestare relevă și modul în care Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților CJ Vaslui, cerându-le să-l informeze zilnic cu privire la orice acțiune întreprind, dar și trasându-le sarcini. Acest control asupra proiectului era menit să urgenteze întocmirea documentației privind plata către firma lui Emil Savin.

Momentul arestării lui Dumitru Buzatu este descris în detaliu în referat. Procurorii DNA au reușit să-l surprindă în momentul în care primea mita de 1,25 milioane de lei, bani aflați într-o geantă maro. Arestarea sa marchează un pas important în lupta împotriva corupției la nivelul autorităților publice din România.

Acuzațiile aduse lui Dumitru Buzatu includ corupție, influențarea autorităților publice, șantaj și abuz în serviciu. Arestarea sa demonstrează hotărârea autorităților de a combate corupția la nivelul administrației publice și de a asigura transparența și integritatea în gestionarea proiectelor publice.

Procesul lui Dumitru Buzatu va fi cu siguranță urmărit cu atenție de opinia publică, iar rezultatele acestuia vor avea un impact semnificativ asupra luptei împotriva corupției în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.